Ivan Rakitić, Vinicius Junior i Jules Kounde

 CRISTINA QUICLER Afp
PRVE REAKCIJE

Nakon derbija i Rakitić i Lopetegui pričaju samo o jednom igraču: ‘Nije mi jasno kako ga nije isključio‘

Carlu Ancelottiju sreća se još jednom nasmiješila, Real Madrid titulu već može namirisati
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. travanj 2022. 23:59

U velikom derbiju španjolske lige između Seville i Real Madrida slavili su Kraljevi velikim preokretom u drugome poluvremenu. Andalužane je u vodstvo doveo bivši dokapetan Vatrenih Ivan Rakitić sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca u 21. minuti, da bi samo četiri minute poslije na 2:0 povisio Lamela.

U drugome dijelu Ancelotti mijenja taktiku te Real dolazi do preokreta golovima Rodryga, Nacha Fernandeza i Karima Benzeme. Luka Modrić igrao je do 81. minute kada ga je zamijenio Asensio.

image
CRISTINA QUICLER Afp

Rakitiću nakon derbija nije bilo svejedno:

"Vrlo smo tužni. Ako se Realu ostavi makar i centimetar prostora, odmah stiže kazna. Bili smo izvrsni u prvome dijelu. Morali smo finiširati taj dvoboj, ali oni su bili bolji u nastavku. To se događa kod velikih momčadi. Ljuti smo jer smo intenzivno priželjkivali ovu pobjedu. Baš šteta. Krivo mi je i što sudac nije isključio Camavingu, mislim da je zaslužio drugi žuti karton. Nije mi jasno kako sudac nije dosudio očigledan prekršaj. A Vinicius je igrao rukom kod onoga poništenog gola, to je sigurno bilo igranje rukom. Ukratko, mislim da je sudac dosudio nekoliko odluka protiv nas."

image
CRISTINA QUICLER Afp

Trener Reala Carlo Ancelotti bio je i više nego zadovoljan:

"Ovo je vrlo važna pobjeda. Dobro smo reagirali u drugome dijelu, pokazali smo snažnu osobnost i predanost. Ova je momčad sposobna za velike stvari. Iako smo loše ušli u susret, nismo izgubili samopouzdanje. Samo mi nije jasno zašto je sudac odlučio dosuditi igranje rukom Vinicusu. U svakom slučaju, zaslužili smo ovu pobjedu. Nismo još osvojili titulu, ali zasigurno smo na pravome putu", zaključio je slavni Talijan.

image
CRISTINA QUICLER Afp

Trener Andalužana Julen Lopetegui ponudio je svoje viđenje:

Bili su bolji u drugome dijelu. A trebali su izgubiti. U poluvremenu u svlačionici rekao sam svojim igračima neka samo nastave onako kako su igrali u prvome dijelu. Napravili smo tri izmjene, i to prisilne - sve su bile zbog ozljeda. Jednu je skrivio Camavinga. No, sami smo krivi, nismo znali reagirati u određenim situacijama. Kao da se uvukao strah od moguće pobjede. Oni su vrlo rano poveli u nastavku te se u naše redove uvukla skepsa. Tužni smo, naravno", razočaran je bio Lopetegui.

Linker
23. travanj 2024 10:09