AFP
RAKETA NA PREKRETNICI

Nakon što je Koeman ‘otpisao‘ Ivana Rakitića, oglasio se agent Hrvata, a poruku je poslala i Barcelona

Rakitić je od dolaska u klub 2014. godine odigrao 310 utakmica, čime je četvrti stranac u povijesti Barcelone s najviše nastupa
Piše: HinaObjavljeno: 25. kolovoz 2020. 14:25

Novi Barcelonin trener Ronald Koeman obavijestio je Ivana Rakitića kako ne računa na njega, premda 32-godišnji hrvatski reprezentativac ima ugovor na još godinu dana, izvijestile su novine Mundo Deportivo i AS ne otkrivajući izvor informacije.

"Budemo li imali nešto službeno za priopćiti to ćemo i učiniti", odgovorio je u utorak Barcelonin glasnogovornik Xavier Guarte na pitanje o situaciji s Rakitićem.

Koeman, koji je prošli tjedan postavljen za trenera, rekao je u ponedjeljak za klupsku televiziju Barca TV kako "voli biti izravan te imati dobru komunikaciju s igračima, te da im daje jasne poruke". No, nije otkrio je li već razgovarao s igračima i što im je rekao.

A novi sportski direktor Ramon Planes, koji je dosad bio pomoćnik bivšeg direktora Erica Abidala, izjavio je prije nekoliko dana da žele izgraditi Barcu s mladim igračima oko Messija.

Rakitić u utorak nije bio dostupan za komentar, a početkom mjeseca je rekao kako namjerava ostati u Barceloni do kraja ugovora.

"S naše strane nemamo komentara. Ne dajemo komentare o situaciji s našim igračima", rekao je Hini jedan od Rakitićevih zastupnika u Španjolskoj. Rakitić bi se trebao pojaviti na okupljanju Barcelone u nedjelju, kada će svi igrači biti testirani na koronavirus, a u ponedjeljak će imati prvi trening pod vodstvom Koemana.

Barcelona protekle sezone nije osvojila niti jedan trofej, a nakon teškog poraza 2-8 u četvrtfinalu Lige prvaka od Bayerna smijenila je trenera Quiquea Setiena, te na njegovo mjesto postavila Koemana, dosadašnjeg izbornika Nizozemske.

Rakitić je od dolaska u klub 2014. godine odigrao 310 utakmica, čime je četvrti stranac u povijesti Barcelone s najviše nastupa. Ispred njega su samo Lionel Messi, Dani Alves i Javier Mascherano. Hrvatski igrač je upisao 42 asistencije i zabio je 36 golova.

Linker
18. travanj 2024 17:20