Xavi Hernandez, trener Barcelone

 Joan Valls/nurphoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
ZMISKI MERCATO

Nakon Torresa, još jedan ‘killer‘ stiže na Nou Camp! Juve posluje s Conteom, stižu ljepši dani za Vrsaljka

Dosad su samo dvojica igrala i za Real i za Atletico i za Barcu. Stiže novi član tog društva...
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 01. siječanj 2022. 21:36

Navijači Barcelone nisu oduševljeni, ako je suditi prema velikom broju objava na društvenim mrežama, ali Xavi Hernandez je odlučio i uprava mu je ispunila želju. Nakon što je kupio Ferrana Torresa iz Manchester Cityja, katalonski gigant sve je riješio i po pitanju drugog zimskog pojačanja.

Alvaro Morata, 29-godišnjak iz Atletico Madrida na posudbi u Juventusu, uskoro se očekuje u Barcinom dresu. Pitanje je, doduše, kada točno, jer financijska situacija Barcelone nije idealna, što se baš i ne bi reklo budući da su za Torresa platili 55 milijuna eura, no španjolski mediji pišu da bi za dolazak Morate Barca trebala prodati Samuela Umtitija ili Philippea Coutinha.

Morata je u Juventusu od 2020. kad je stigao na posudbu iz Atletica, a ove sezone je u svim natjecanjima zabio sedam pogodaka u 23 utakmice. Nije tako loše, ali njegov trener Max Allegri traži više. Navodno je Xavi ponudio Juveu Memphisa Depaya, ali Allegri je taj posao odbio. Zato se spominju drugi napadači koji bi mogli u Torino, klasični centarfori.

Allegri je bacio oko na Divocka Origija iz Liverpoola, kojem ugovor istječe na kraju ove sezone, Maura Icardija iz Paris Saint Germaina i Arkadiusza Milika, koji na posudbi iz Napolija u Marseilleu, ali vidjet ćemo kako će se sve rasplesti i hoće li Morata uopće napustiti sjever Italije. Dođe li na Camp Nou, postat će tek treći igrač u povijesti koji je nosio dresove tri najveća španjolska kluba, Real Madrida, Atletica i Barcelone.

Prvi je bio Nijemac Bernd Schuster, a drugi Španjolac Miquel Soler. Xaviju treba pravi killer, Depay je prvi strijelac, no ne isporučuje dovoljno redovno. Je li rješenje igrač koji je u 471 seniorskoj klupskoj utakmici postigao 176 pogodaka? Xavi očito misli da jest...

image

Alvaro Morata

MARCO BERTORELLO Afp

Juventus, kažu vijesti s Čizme, razmišlja o još nekoliko zimskih transfera. Iz Londona se javio bivši trener Stare dame Antonio Conte, koji nudi razmjenu. Iz svog Tottenhama bi poslao Giovanija Lo Celsa, a zauzvrat želi Dejana Kuluševskog. Ima Conte još aduta u pregovorima, Bianconerima bi ponudio još jednog veznjaka, 25-godišnjeg Francuza Tanguya Ndombelea kojeg ne vidi u svojim planovima. Mora Allegri reagirati, jer je na polovici prvenstva njegova momčad tek je peta s 12 bodova manjka za liderom Interom, ali i četiri boda minusa u odnosu na Atalantu, posljednju momčad koja drži mjesto vrijedno Lige prvaka.

Fiorentina je, zanimljivo, na Staru godinu iz Lillea dovela 23-godišnjeg francuskog ofenzivca Jonathana Ikonea. Platile su Viole za to opasno krilo oko 15 milijuna eura, u ugovor je uvrštena i klauzula o sljedećoj prodaji, a klub čiji je vlasnik američki milijarder Rocco B. Commisso očito cilja visoko. Zasad im je ide solidno, dva boda su iza Juvea, no vrlo glasno se priča i o mogućem siječanjskom odlasku njihova dragulja Dušana Vlahovića. Za 21-godišnjeg Srbina interesa ne manjka, ali Commisso, priča se, za njega traži oko 90 milijuna eura. Ogroman iznos koji ne može svatko platiti. Ozbiljnom se opcijom čini Tottenham, no i za njih je to ogroman novac. Sa Spursima se povezuje i Coutinho...

Napoli je s Manchester Unitedom dogovorio posudbu braniča Axela Tuanzebea (24), koji se nije jesenas naigrao u Aston Villi, a Everton je dovršio transfer lijevog beka Vitalija Mikolenka (22) za 23,5 milijuna eura iz kijevskog Dynama. Čekaju se i prvi potezi Newcastlea, koji se, kažu razni izvori, sve dogovorio s Kieranom Trippierom, 31-godišnjim desnim bekom Atletico Madrida. Jedini preostali klasični desni bek u Atleticu je Šime Vrsaljko (29). Znači li to da ga Diego Simeone opet vidi kao glavnu opciju za tu poziciju? Uskoro ćemo vidjeti kako će se sve rasplesti.

Linker
20. travanj 2024 12:30