AFP
ĐONOM PO SVETINJI

Napad na Messija! ‘Pa on ima faraonski ugovor, u četiri godine zaradio je preko pola milijarde eura!‘

Koliko je Barcelona zaradila na Messiju sve ove godine, samo od dresova? To nisu napisali...
Piše: SNObjavljeno: 31. siječanj 2021. 11:05

Mundo Deportivo bavi se danas matematikom i na naslovnici svog tiskanog izdanja donosi ekskluzivu: Messi je "oduzeo" Barceloni 555.237.619 eura u posljednje četiri godine.

"Faraonski ugovor koji je uništio Barcelonu", idu korak dalje.

Taj ugovor je potpisao 2017. godine i istječe na kraju ove sezone, a on mu je donio godišnju zaradu od 138 milijuna eura.

image
Messi El Mundo
SCREENSHOT Screenshot

Mundo Deportivo piše kako su u ugovor ugrađene dvije fiksne svote, za produljenje ugovora dobio je bonus od 115,2 milijuna eura, a bonus za lojalnost donio mu je 77.929.955 eura! I to je samo zarada u posljednje četiri godine, gdje su još milijuni eura koje je dobio od 2005. godine kada je potpisao prvi profesionalni ugovor.

No zanimljivo isti list nije objavio jednu drugu statistiku, što znači da je realno ovo - loše odrađen posao. Ili se išlo namjerno - džonom!? Dakle, koliko je Barcelona zaradila na Messiju sve ove godine, od prodaje dresova diljem planeta?

"Messi je zaradio svaki euro koji mu je Barca platila. Nije nas uništio, naprotiv, on je najbolji igrač u povijesti i želimo da ostane s nama zauvijek", napisao je Victor Font, jedan od trojice kandidata za novog klupskog predsjednika.

Možda su razlozi loše financijske situacije u Barceloni u činjenici da se novac dijelio šakom i kapom u režiji bivšeg predsjednika, kao i loši transferi, promašeni igrači koji koštaju klub, a i propuštena je možda prilika bila prodati Messija pa i za "samo" 300 milijuna eura kad je bila prilika, ako već "toliko košta"...

Linker
03. svibanj 2024 07:10