PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
NA PUTU PREMA DOLJE

Napadač Hajduka poslužio Španjolcima kao loš primjer! Već su to napravili nekoliko puta, on je na opasnom putu

Španjolski portal upozorava da je Atletico u prošlosti posuđivao napadače i to u pravilu nije dobro završilo.
Piše: SNObjavljeno: 11. siječanj 2023. 09:49

Joao Felix je iz Atletica otišao na posudbu u Chelsea. Ovaj 23-godišnji Portugalac nije se najbolje snašao u Madridu u koji je došao u ljeto 2019. za velikih 127,2 milijuna eura i sada će pokušati oživjeti karijeru na Stamford Bridgeu.

Atletico je pristao da Felix ode na posudbu do ljeta, a španjolski portal Relevo podsjeća na slične slučajeve tog kluba u prošlosti koje nisu završile najbolje za madridski klub. Naime, već su se događale slične posudbe napadača nakon kojih se oni uglavnom nisu vratili u Atletico, a i ako jesu, nisu ostavili dubokog traga. Iznimka je jedino možda Alvaro Morata koji se nakon dvije godine u Juventusu vratio u Atletico, a ove sezone je postigao 6 golova u 16 prvenstvenih utakmica.

Relevo zato podsjeća na aktualnog napadača Hajduka, Nikolu Kalinića, kojeg je Atletico u ljeto 2018. kupio iz Milana za 14,5 milijuna eura samo da bi ga sljedeće godine posudio Romi. Kalinić se vratio u ljeto 2020., a nešto kasnije ga je madridski klub za 1,8 milijuna eura prodao Veroni.

image

Nikola Kalinić u dresu Atletica

OSCAR BARROSO Dppi Via Afp

Vitolo je u Atletico stigao iz Seville 2017. za 35,6 milijuna eura te je odmah posuđen Las Palmasu. Nakon pola sezone se vratio u Atletico, u njemu bio tri i pol sezone da bi zatim uslijedile nove posudbe - prvo u Getafe, a zatim opet u Las Palmas gdje je i danas kao posuđeni igrač Atletica.

Atletico je Luciana Vietta platio 20 milijuna eura kada je 2015. stigao iz Villarreala. Već sljedeće godine je posuđen Sevilli, zatim Valenciji te Fulhamu. Na kraju ga je Atletico 2019. prodao za 11 milijuna eura u portugalski Sporting. Argentinac je sada član saudijskog Al-Hilala.

Tu je i Alessio Cerci kojeg je Atletico 2015. doveo iz Torina za 15 milijuna eura. Godinu kasnije je posuđen u Milan, zatim u Genovu da bi 2017. potpisao za Veronu kao slobodan igrač.

Joao Felix je na opasnom putu kojim su prošli Morata, Vitolo, Kalinić, Vietto, Cerci. To je naslov teksta na Relevu. Možda bi bilo bolje napisati da je ovo opasan put za Atletico...

Linker
02. svibanj 2024 09:00