PRESSINPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
BIO JE JASAN

Navijači kritiziraju Rakitića, on im odgovorio! Poruka nekadašnjeg Vatrenog odjeknula je u Sevilli

‘Iskreno, ne razumijem zašto me kritiziraju. Ja se osjećam baš dobro‘, rekao je Rakitić.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. siječanj 2023. 13:01

Ivan Rakitić je na udaru kritika. I ne samo on, čitava momčad Seville ove sezone, ublažit ćemo to malo, ne izgleda dobro. No, sada su navijači na zub uzeli bivšeg Vatrenog, igrača kojeg su toliko hvalili, i to još donedavno. Otkako je pristigao natrag iz Barcelone, njegov je klub osvojio još jednu, šestu titulu pobjednika Europske lige, a sljedeće sezone Europu vrlo vjerojatno neće igrati. Dapače, trenutno imaju tek 15 osvojenih bodova nakon 16 kola i dijele 17. mjesto ljestvice s Cadizom koji je ispod crte ispadanja.

I ove sezone u utrci su za Europsku ligu, u šesnaestini finala čeka ih dvomeč protiv nizozemskog PSV-a, no ako je suditi po aktualnoj formi, ne bi se trebali nadati nekom velikom europskom rezultatu.

A sad, zašto kude Rakitića? Isto tako, zbog forme. Po njima, Raketa više nije onako jak, stabilan na terenu, nije vođa kakav je bio kroz čitavo vrijeme u španjolskom nogometu. Rakitić je dao intervju za Diario de Sevilla u kojem je odgovorio kritičarima.

- Iskreno, ne razumijem zašto me kritiziraju, ja se osjećam baš dobro. Evo protiv Getafea sam postigao i najveću brzinu u trčanju. Na kraju, bitno je kako se osjećaš, a ja sam u dobrom trenutku. Istina, više ne igram kao prije, djelujem sigurnije na više prostora po terenu. Nekad sam možda u kontinuitetu brže trčao, a sada pokrijem više terena. Mi kao momčad moramo svi ići u istom smjeru - rekao je.

image

Ivan Rakitić

JOAQUIN CORCHERO Dppi Via Afp

Zamjera mu se dakle, da s 34 godine više ne daje onakav angažman kao nekada...

- Imam povjerenje trenera i mojih suigrača koji me vide kao kapetana, a sposoban sam ići i još dalje po pitanju forme. Moja me momčad treba, a i ova pauza od SP-a mi je dobro došla. Utakmice koje nam slijede iskoristit ćemo da nam poraste samopouzdanje. A sad i poruka navijačima - razumijem da im je nekad krivo, razumijem i da žele vidjeti lepršavu igru, da sve teče po terenu, ali moramo to zaraditi. Mislim da smo na dobrom putu, budite uvjereni da ćemo uspjeti u svemu što smo si zacrtali za drugi dio sezone - rekao je Rakitić.

Linker
20. travanj 2024 12:42