PAU BARRENA Afp
POČETAK KRAJA

Navijači okrenuli leđa ikoni Barcelone - zviždali mu nakon utakmice, on odlazi iz kluba prije kraja ugovora

Na utakmici protiv Intera 35-godišnji veteran je pokazao da je daleko od prave forme.
Piše: SNObjavljeno: 13. listopad 2022. 09:36

Barcelona je došla na korak do ispadanja iz Lige prvaka već u grupnoj fazi. Katalonci su sinoć pred svojim navijačima imali šansu vratiti se u konkurenciju za prolazak skupine, ali su odigrali samo 3:3 protiv Intera. Sada talijanska momčad ima 3 boda više od Barcelone i treba joj još jedna pobjeda da osigura prolazak. Bayern je daleko ispred s 12 bodova u 4 utakmice.

Najlošija strana Barcelonine igre sinoć bila je obrana koja je dosta griješila i kasnila u reakcijama, a posebno je loš bio Gerard Pique koji je cijelu utakmicu imao velikih problema s napadačima Intera. Kako španjolski As donosi, Pique se jako patio čuvajući Edina Džeku u prvom poluvremenu samo da bi se u drugom potpuno raspao. Vidjeli su to i navijači Barcelone koji su Piquea nakon utakmice izviždali, a i na društvenim mrežama se nižu komentari o njegovoj lošoj igri i potrebi da Barcelona nastavi dalje bez njega.

To će se vjerojatno i dogoditi na kraju ove sezone. Iako mu ugovor istječe u ljeto 2024., teško je za povjerovati kako će 35-godišnji Pique biti član Barcelone i nakon ljeta 2023. Posebno zato što bi veći dio sezone trebao provesti na klupi s obzirom na to da nije u prvom planu trenera Xavija. Uostalom, da su za sinoćnju utakmicu bili spremni Araujo, Kounde i Christensen, Pique bi i nju počeo na klupi.

As ističe kako ni u klubu nisu zadovoljni s Piqueom, posebno što kao jedan od kapetana kluba nije pristao na smanjenje plaće zbog financijske krize u klubu. S lošim igrama poput one sinoćnje, gdje je Pique izravno pomogao napadačima Intera kod golova za 1:1, odnosno vodstva 3:2, njegova uloga u Barceloni praktično i službeno počinje biti stvar prošlosti. Početak kraja, tako je As nazvao sinoćnju utakmicu Piquea koji je u Barcelonu došao davne 2008. godine...

Linker
04. svibanj 2024 18:13