JUSTIN TALLIS Afp
SRETNI DOBITNIK

Ne igra za Chelsea, ne igra za Barcelonu, ali on je prvak. Na adresu će mu ni krivom ni dužnom stići medalja

Razlog svemu je osam minuta koje je upisao u prvom kolu La Lige prije nego li je napustio Kataloniju
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 18. svibanj 2023. 07:23

Prema pisanju španjolskih medija napadač Chelseaja Pierre-Emerick Aubameyang dobit će medalju pobjednika La Lige nakon što je Barcelona ovog vikenda osigurala domaću krunu prvi put od 2019. nakon nevjerojatne sezone pod vodstvom legende kluba Xavija. Dva pogotka Lewandowskog i po jedan Koundéa odnosno Baldea donijeli su Barci 4:2 pobjedu u gradskom derbiju protiv Espanyola (4:2) i titulu prvaka četiri kola prije kraja prvenstva.

Gabonski napadač odigrao je osam minuta prve utakmice za Xavijevu momčad u remiju bez golova protiv Rayo Vallecana nakon što je ušao umjesto Jordija Albe. Nakon toga spakirao je kofere i u finišu ljetnog prijelaznog roka prešao u Chelsea. Za razliku od Premier lige, gdje se od igrača traži najmanje pet nastupa u kampanji kako bi zaslužili medalju i naslov pobjednika lige, kriteriji su drugačiji u drugim natjecanjima u Europi. U skladu s time, Barcelona je već pripremila službenu majicu gdje se nalazi imena svih igrača koji su bili registrirani za momčad koja je ove sezone osvojila titulu, a na njoj se nalazi ime kapetana Gabona.

Nekadašnja zvijezda Arsenala u svojoj drugoj epizodi u Londonu, ovoga puta u dresu Plavaca, nije se najbolje snašao. U 2023. godini samo je dva puta startao, a kod posljednjeg takvog slučaja, u utakmici 34. kola upravo protiv Arsenala, Lampard ga je izvadio već na poluvremenu. Općenito mu je sezona bila vrlo neefikasna. U Premier ligi je u 15 nastupa zabilježio jedan pogodak i asist dok je u Ligi prvaka dva puta zatresao mrežu. Bio je u nemilosti Grahama Pottera koji ga je u jednom trenutku udaljio iz sastava i odbio registrirati za nokaut fazu Lige prvaka u kojoj je Chelsea ispao od Real Madrida u četvrtfinalu. Također, nije bio niti u zapisniku na posljednje dvije utakmice. Ali, medalju će imati oko vrata i to iz sasvim drugog natjecanja...Bizarno da bizarnije ne može.

Linker
03. svibanj 2024 09:05