Je li se Lewandowski oprostio od Bayernovih navijača?

 RONNY HARTMANN Afp
ČELNI ČOVJEK LA LIGE

‘Ne znam kako Real ne može konkurirati klubu koji je izgubio 300 milijuna, a Barca ne može kupiti Lewandowskog‘

Hoće li dva španjolska velikana ovog ljeta dovesti napadačka pojačanja?
Piše: SNObjavljeno: 20. svibanj 2022. 23:40

Dva španjolska diva, Real i Barcelona, pripremaju velika napadačka pojačanja ovog ljeta. Madriđani se nadaju Kylianu Mbappeu, a Katalonci Robertu Lewandowskom, no kako stoje stvari oko financija za njihovo dovođenje. Na ta pitanja je Marci odgovarao Javier Tebas, predsjednik La Lige, španjolskog prvoligaškog natjecanja.

"Mislim da će on završiti u Realu, ali s obzirom na to da je on jedan dan u bijelom dresu, sljedeći u crnom, očigledno je da i on promišlja oko svega. Ali mislim da će biti tako", rekao je Tebas. Njemu je nezamislivo da PSG može ponuditi Mbappeu veći novac od Reala.

"PSG će ove godine na plaće potrošiti 650 milijuna eura i biti u minusu od 300 milijuna eura. I oni će i dalje dati milijardersku ponudu za Mbappea? Ako UEFA stvarno želi napraviti pravu reformu, to se ne može dogoditi. Real je najbolje vođeni klub tijekom pandemije jer nije izgubio novac i ima značajne rezerve - ako Real ne može konkurirati klubu koji je izgubio 300 milijuna eura, to se ne smije događati."

Što se Lewandowskog i Barcelone tiče, čelni čovjek La Lige je jasan:

"U ovom trenutku Barcelona ne može potpisati Lewandowskog, nemaju budžet za to. Oni govore kako su prodali Barca Estudios, ali ja to ne vidim. Brojke su jasne, akumulirali su u dvije godine gubitak od 500 milijuna eura i još uvijek se moraju oporaviti od toga kako bi mogli potpisati Lewandowskog."

Ovu situaciju znaju i u Barceloni iz koje stižu najave o prodaji Frenkie de Jonga kako bi imali novce za dovođenje Lewandowskog.

"Prodaja De Jonga bi možda mogla biti dovoljna, ali trebamo vidjeti koliko bi oni mogli dobiti za njega te koliko će biti potraživanja Lewandowskog. Ako bi De Jonga prodali za 100 milijuna eura, to bi im možda moglo pomoći, ali ja ne znam žele li oni prodati De Jonga", zaključio je Tebas.

Linker
19. travanj 2024 16:27