Dani Alves neće igrati europske utakmice za Barcelonu

 DOUGLAS MAGNO Afp
ODLUKA KLUBA

Nema ga na listi!? Najtrofejniji nogometaš svih vremena neće igrati Barcelonine europske utakmice

Prema UEFA-inim pravilima klub za 2. dio europskog natjecanja može prijaviti samo tri nova igrača
Piše: S.N.Objavljeno: 02. veljača 2022. 20:08

Barcelona je tijekom zimskog prijelaznog roka dovela tri napadačka pojačanja. Na Camp Nou su stigli Ferran Torres, Adama Traore i Pierre-Emerick Aubameyang, a s tim trojcem trener Xavi Hernandez više neće imati problema sa slaganjem napadačkog dijela momčadi.

No, Xavi bi mogao imati problema sa slaganjem obrane, posebno na desnoj strani u europskim utakmicama. Naime, Barcelona za utakmice Europske lige nije prijavila Danija Alvesa pa su Katalonci tako ostali samo na Serginu Destu na poziciji desnog beka.

Oko neprijavljivanja Danija Alvesa, najtrofejnijeg nogometaša u povijesti s 42 osvojena trofeja, nema nikakve kontroverze. Prema UEFA-inim pravilima klub za drugi dio europskog natjecanja može prijaviti samo tri nova igrača, a u Barceloni su se odlučili kako su im Torres, Traore i Aubameyang potrebniji od Alvesa.

Podsjetimo, 38-godišnji Brazilac se u Barcelonu vratio nakon 6 godina na izrazitu Xavijevu želju. S 395 nastupa za momčad s Camp Noua nalazi se na 13. mjestu liste nogometaša s najvećim brojem nastupa za katalonski klub.

Linker
05. svibanj 2024 03:12