Santiago Bernabeu

 BURAK AKBULUT Anadolu Agency Via Afp
TVRDE ŠPANJOLCI

Nestvaran posao Real Madrida težak 10 milijardi eura! Na Bernabeu dolaze Spursi, Cowboysi, ali i golem novac

Legends će se brinuti o svim događanjima na stadionu, a Real će dobiti finu financijsku injekciju
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. siječanj 2022. 20:42

Španjolski mediji otkrivaju poprilično veliku vijest, a tiče se stadiona Santiago Bernabeu. Realov hram u punom bi sjaju trebao zasjati tijekom ove godine, kada se finiširaju svi radovi koji traju otkako traje i globalna pandemija koronavirusa. Senzacija leži u činjenici da će američka kompanija Legends, tvrtka koja se usko bavi promocijom sporta i uz njega vezanih događanja, Realu po potpisanom 25-godišnjem ugovoru davati, pazite sad, 400 milijuna eura godišnje. Dakle, 10 milijardi za 25 godina.

Dakle, Legends će Realu pomagati u organizaciji oko svih događanja koja se imaju održati na Bernabeuu. To će pokrivati sve osim Realovih utakmica. Dakle, koncerti, događanja u drugim sportovima ili u životu ljudi općenito. Što god bude bilo na stadionu osim domaćih utakmica Reala, Amerikanci će to komercijalizirati i od toga, kako to oni već dobro znaju, napraviti pravi spektakl. Za to su tražili 20 posto udjela u tvrtki koja upravlja stadionom, a to su ovim ugovorom i dobili.

image

Santiago Bernabeu

JOSE BRETON Nurphoto Via Afp

Španjolski časopis Voz Populi u svojoj vijesti dalje navodi kako je madridski nogometni ponos dao organizaciju svih, grubo rečeno, nenogometnih operacija na stadionu tvrtki Legends, koja je po njihovim izračunima prva u svome sektoru, a koja je već postala organizator raznih događanja na prostoru grada Madrida. Već se na Bernabeuu planiraju utakmice ženskog nogometa, ali i košarke... Planira se gostovanje San Antonio Spursa, pošto Legends ima udio i u toj franšizi, a nije nemoguće da se u španjolskoj prijestolnici pojave i Dallas Cowboysi, NFL-momčad.

Ako ne do kraja ove, onda najkasnije u zimu 2023. Santiago Bernabeuu bit će u potpunosti završen, a jednom kada to bude tako, plan je da se na njemu sportska i ina događanja održavaju 300 dana godišnje. Cijela operacija izgradnje, odnosno renoviranja stadiona vrijedna je oko 900 milijuna eura, a sve ono osim nogometa trebalo bi posao isplatiti u godinama koje dolaze.

Linker
15. ožujak 2022 15:26