REUTERS/Sergei Karpukhin
BEZ GOLA U ČETIRI UTAKMICE

NEVIĐENA KRIZA 'KRALJEVSKOG KLUBA'! REALU SE OVAKO NEŠTO NIJE DOGODILO DUGE 33 GODINE Trener utučen, ali ne i potresen: 'Moramo razbistriti glave'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. listopad 2018. 00:32

Nogometaši Real Madrida poraženi su kod Alavesa s 1:0 u osmom kolu Primere pogotkom Manua Garcie u petoj minuti sudačke nadoknade.

Real je u očitoj krizi jer u zadnje četiri utakmice ima tri poraza i remi, a da nije zabio nijedan gol. U prvenstvu su zadnji puta zabili krajem rujna protiv Espanyola, odigrali su na Bernabeu 0:0 protiv Atletica, izgubili od Seville (0:3) i Alavesa (0:1) te kod CSKA u Moskvi (0:1).

To se ne pamti već duge 33 godine, točnije od rujna 1985., kada je Kraljevski klub zadnji put ostao bez pogotka u prve četiri utakmice.

Trener Reala Julen Lopetegui na presici je nakon utakmice bio vidno uznemiren stanjem u momčadi i klubu, a novinari su ga zatražili da prokomentira svoju trenutno vrlo upitnu poziciju:

"Treneri su uvijek izloženi u ovakvim situacijama, ali ne možemo sad razmišljati o tome, nije najbolje vrijeme odmah nakon utakmice pričati o mogućoj smjeni.", izjavio je Lopetegui i dodao: "U najgorem slučaju, ako sutra Barcelona pobijedi, mi ćemo biti tri boda iza njih, trenutno smo izjednačeni. Igračima sad treba mir i moramo svi razbistriti glavu kako bismo se vratili na pravi put."

Alaves u nadoknadi pobijedio Real

S druge strane nogometaši europskog prvaka Real Madrida poraženi su kod Alavesa s 1-0 u 8. kolu Primere pogotkom Manua Garcie u petoj minuti sudačke nadoknade.

Real je u očitoj krizi jer u zadnje četiri utakmice imaju tri poraza i remi, a da nisu zabili nijedan gol. U prvenstvu su zadnji puta zabili krajem rujna protiv Espanyola, odigrali su na Bernabeu 0-0 protiv Atletica, izgubili od Seville (0-3) i Alavesa (0-1) te kod CSKA u Moskvi (0-1).

Kod Alavesa je trener Julen Lopetegui pokušao s Ceballosom, dok je na klupi ostavio Vazqueza i Asensia, i to je izgledalo prilično jadno. Kad se očekivao remi bez golova, u 95. minuti je Manu Garcia glavom pogodio za veliku pobjedu Alavesa, koji je sada na ljestvici senzacionalan treći, s 14 bodova koliko imaju vodeći Barcelona i Real.

Na pitanje o lošoj realizaciji i nedostatku pravih prilika odgovorio je:

"Logično je da smo razočarani. Željeli smo pobijediti. Mislim da smo dobro ušli u susret, ali u nastavku nam je nedostajalo dinamike. Također želim naglasiti da je poraz pretjerana kazna za ono što smo danas pokazali na terenu. Imali smo mnogo nesreće, a imali smo i dvojicu ozlijeđenih. Znam da ovo sad nije dobar trenutak u klubu, ali tek je listopad i imamo dovoljno vremena za ispraviti svoje pogreške.", zaključio je strateg Reala.

Kapetan Sergio Ramos također nije htio previše govoriti o mogućoj smjeni:

"Sve što se naglo mijenja nije dobro. Postoje ljudi koji su zaduženi za takve odluke, nisu igrači ti koji bi trebali odlučivati. Za momčad sigurno nije dobra nagla promjena trenera, ali to sad nije u našim rukama. Ova se ekipa bori za prvu poziciju, bitno je da smo čvrsto na zemlji u svojim odlukama te da pokušamo smireno i odlučno doći do cilja."

Rezultati by SofaScore

Linker
02. svibanj 2024 19:59