screenshot
LEDENI ČOVJEK

NEVJEROJATAN PODATAK KOJI O PONAJBOLJEM VRATARU SVIJETA GOVORI VIŠE OD OBRANA! Sinoć je imao rekordan broj dodavanja, u sezoni ima dvije asistencije

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. veljača 2020. 13:00

Nogometaši Barcelone u subotu su u okviru 24. kola španjolskog prvenstva s 2:1 nadigrali Getafe, ali nije im bilo nimalo jednostavno. Nakon pogodaka Griezmanna i Sergija Roberta morali su strepiti do samog kraja budući da je u 66. minuti rezultat smanjio Angel. U toj je utakmici hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao posljednjih 15 minuta ušavši s klupe za pričuve, a dogodio se i jedan nezapamćeni detalj u novijoj povijesti nogometa.

Naime, katalonski list Sport skrenuo je pozornost na to da je vratar Barcelone, njemački reprezentativac Marc-Andre ter Stegen imao čak 69 dodavanja, što je najviše u zadnjih 14 godina od jednog vratara. Španjolska verzija poznate statističke baze podataka Opta izračunala je da je posljednji puta neki vratar na utakmici La Lige toliko dodavanja imao u sezoni 2005/06.

Sport dalje piše kako je to prvenstveno zasluga igre koju zastupa novi trener kluba s Camp Noua, Quique Setien. Želi da svi igrači sudjeluju u igri, a ter Stegen kojeg se u tekstu naziva "ledenim čovjekom" zasigurno se uklapa u njegovu filozofiju.

Ne samo to, već ter Stegen zna i asistirati za pogotke. To je u španjolskom prvenstvu ove sezone učinio već u dva navrata. Jednom je, u utakmici kontra Mallorce asistirao Griezmannu, a jednom, i to baš protiv jučerašnjeg suparnika Getafea u prvom dijelu prvenstva usrećio je i Luisa Suareza. Sada mu je, pod palicom Setiena zadaća igrati nešto kraća dodavanja, ali ter Stegen je zaista zlata vrijedan za Barcu, ne samo kada su obrane u pitanju.

Linker
26. travanj 2024 05:53