FRANCK FIFE/AFP/PROFIMEDIA
HRVATSKI REKORD

Nevjerojatna cifra: Pogledajte koliko je Luka Modrić zaradio samo od plaća u Real Madridu

Usprkos ovim podacima, hrvatski maestro i dalje nije vodeći po primanjima u svojoj momčadi
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 23. veljača 2023. 15:11

Luka Modrić odigrao je još jednu briljatnu partiju u trijumfu njegova Real Madrida protiv Liverpoola na Anfieldu (5:2). Nogometni svijet naklonio se hrvatskom maestru, a njegovo je lice krasilo naslovnice brojnih medija. Jednostavno, Luka je postao simbol Kraljevskog kluba. Zbog brojnih uspjeha, zasluženo se nalazi u vrhu, ali ne samo sportskom već i u financijskom pogledu. Odlučili smo se pozabaviti njegovim primanjima u Madridu, a zatim usporediti njegova primanja s ostalim sportašima.

Kako prikazuje stranica Capology, hrvatski je veznjak u period od 2013. godine, pa sve do danas zaradio točno 140.326 milijuna eura - bruto. Godišnja primanja su mu od prelaska iz Tottenhama u Real Madrid najprije pala, ali onda doživjela rapidan rast.

Modrić je 2014. godišnje zarađivao 8 milijuna bruto, da bi u iduće dvije godine taj iznos bio 7,5 milijuna eura. U 2017. i 2018. ta se cifra vrtila oko 14 milijuna, a onda najprije 2019. dolazi do godišnje zarade od 18 milijuna eura. Posljednje tri godine zarađivao je oko 21 milijun eura i kad se sve zbroji daleko je najplaćeniji hrvatski sportaš. Ipak, na godišnjoj razini, nije najplaćeniji u klubu. Tamo se pak nalazi na petom mjestu, ispred njega su David Alaba (22 i pol milijuna), Toni Kroos i Karim Benzema (obojica oko 24 milijuna), a vodeći je Eden Hazard koji godišnje zaradi preko 30 milijuna eura bruto zarade.

Kad bismo Luku usporedili s drugim uspješnim hrvatskim sportašima, onda bi najprije istaknuli košarkaša Detroit Pistonsa, Bojana Bogdanovića. Uzorak smo uzeli od 2014. godine kad je Babo iz Fenerbahçe Ülkera prešao u Brooklyn Netse. Sve do danas, igrajući za još tri NBA ekipe (Utah Jazz, Indiana Pacers i Washington Wizards) zaradio je ukupno 78 milijuna eura. Ovdje nije uzeta u obzir zarada koju će Bojan ostvariti u novoj momčadi, Detroit Pistonsima kojima se pridružio uoči aktualne sezone.

Ugovorom je vezan na dvije godine, a u tom će periodu zaraditi ukupno 36 milijuna eura.

Modrića je s trona godišnje zarade prelaskom u Tottenham skinuo Ivan Perišić. Napuštanjem Intera i potpisivanjem ugovora koji ga za Spurse veže do lipnja 2024. godine, Perišić godišnje zaradi 21 milijun eura (također bruto zarade). Treći na listu smjestio se umirovljeni reprezentativac Ivan Rakitić koji u Sevilli zarađuje oko 15 milijuna eura.

Linker
05. ožujak 2024 20:11