GIUSEPPE CACACE/AFP/PROFIMEDIA Giuseppe Cacace/afp/profimedia
SNAŽNA KONKURENCIJA

Nova ozljeda u Real Madridu mogla bi značiti još više minuta za Modrića? Ancelotti ima plan

Odlični i standardni Luka u Realu, najbolje je polazište i za odličnog Luku u reprezentaciji
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 13. srpanj 2023. 19:42

Realov prvotimac Dani Ceballos opet se suočio s nečim što mu se dogodilo i prije dvije godine uoči olimpijskih igara u Tokiju.

Ozlijedio je tetivu desnog bedrenog mišića i propustit će ključni dio predsezone; struka je procijenila da ga na terenima neće biti između četiri i šest tjedana, propustit će pripreme u SAD-u i vratit će se tek kad nova sezona već započne.

Zbog spomenute ozljede u Tokiju, tada ozljede gležnja, Ceballos je izostao cijelog ljeta, a da stvar bude gora, nije se mogao vratiti u momčad sve do Božića 2021.

Ozljeda nikad ne dolazi u dobro vrijeme, no Carlo Ancelotti ne zdvaja nimalo jer je vezni red Reala trenutačno "zona ekstremne konkurencije". To se ponajprije odnosi na činjenicu da je Real zadržao našeg Luku Modrića i Tonija Kroosa na koje Ancelotti i dalje ozbiljno računa. "Oni igraju jer to zaslužuju, a ne zato što su u Realu dali puno toga", ponovio je toliko puta talijanski strateg ne razmišljajući o godinama dvojice veterana.

image
JOSE BRETON Nurphoto Via Afp

Upravo zbog njihovih godina Real se okrenuo budućnosti; najprije je nastalo pravo olakšanje u redovima kraljevskog kluba kad je Valverde podigao razinu igre izazvavši istu reakciju kod Asensija i Rodryga. Zatim je u ljeto 2021. stigao Camavinga pa je Francuz prošle sezone također eksplodirao i postao čovjek koji je odradio najveću minutažu zaigravši u 59 od 61 Realove utakmice. Istina, mnoge je odradio na poziciji lijevog beka, na poziciji koja nije njegova, ali je i na njoj pokazao više vrlina nego mana.

image
JAVIER SORIANO Afp

Nakon godinu dana kupljen je za 80 milijuna eura Aureliéne Tchouaméni, no njegova prva sezona nije bila bajna te je pao u igri nakon SP-a u Kataru. Sad je i on ponovno u usponu što je za Ancelottija odlična vijest posebno u svjetlu činjenice nove ozljede Ceballosa. Ionako moćnom veznom redu pridružio se ovog ljeta Jude Bellingham. Unatoč tome što engleski reprezentativac ima samo 20 godina, bivši igrač Birminghama već je zreo nogometaš; pokazao je to u Borussiji Dortmund, ali i u engleskoj reprezentaciji te ne čudi činjenica da ga Ancelotti u planovima drži ispred Ceballosa. Sad je tu i Arda Güler, istina više krilo nego veznjak i nije izravni konkurent Ceballosa, ali ga u određenoj konstelaciji također može "izbaciti" s terena.

Što se Ceballosa tiče, upitan mu je i poziv za reprezentaciju za rujanske utakmice Španjolske protiv Gruzije i Cipra, a ozljeda će ga najvjerojatnije udaljiti i od misli izbornika De la Fuentea.

Da, ozljede zaista nikad ne dolaze u pravo vrijeme i uvijek će potvrditi onu staru koja kaže - "dok jednome ne smrkne, drugome ne svane". Ako će to potencijalno i Luki Modriću dati više prostora (i vremena) za igru, i mi ćemo se povesti za Ancelottijevim "primjerom" i nećemo previše zdvajati. Odlični i standardni Luka u Realu, najbolje je polazište i za odličnog Luku u reprezentaciji...

Linker
02. svibanj 2024 07:55