Reuters / Toru Hanai Livepic / REUTERS
INTERVJU ZA FOUR FOUR TWO

NOVE POHVALE STIŽU NA RAČUN HRVATSKOG 'ČAROBNJAKA' Ikona Manchester Uniteda u Modriću prepoznaje sebe

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. prosinac 2016. 20:40

Legendarni bivši nogometaš Manchester Uniteda Paul Scholes nahvalio je Luku Modrića i uvrstio ga među najbolje veznjake svijeta.

Scholes je već i ranije znao nahvaliti Modrića i savjetovao je menadžerima Manchester Uniteda da ga pokušaju dovesti na Old Trafford, ali to se nikad nije dogodilo i hrvatski veznjak je ostao vjeran Real Madridu.

Danas 42-godišnji Scholes proveo je čitavu karijeru nu Manchester Unitedu s kojim je osvojio 20 velikih trofeja, a u opsežnom razgovoru za ugledi FourFourTwo imenovao je trojicu veznjaka u današnjem nogometu u kojima najviše vidi sebe.

"Igrači poput Tonija Kroosa, Luke Modrića i Andree Pirla znaju stati na loptu i kontrolirati tempo utakmice od početka do kraja", rekao je Scholes.

Paul Scholes
Laurence Griffiths/Getty Images / Getty Images

Komentirao je Scholes i važnost hrabrosti u diktiranju tempa igre.

"Ako nemate hrabrosti, nećete igrati za Manchester United. Morate tražiti lopte i htjeti igrati prema naprijed. Ja sam se prvi put povukao 2011. kad sam shvatio da sam odigravao samo sigurna dodavanja i smirivao igru. Mislio sam da ne dopridonosim momčadi, a nisam tako igrao ranije u karijeri", objasnio je Scholes.

Linker
12. svibanj 2024 19:33