JAVIER SORIANO Afp
Iznenađenje u Madridu

Novi kiks Atletica protiv ‘crne mačke‘ u samo tri dana, Real i Barcelona opet su u igri za naslov

Na vrhu ljestvice je Atletico Madrid s 55 bodova. Drugi je Real Madrid s 49 bodova
Piše: Hina/Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. veljača 2021. 18:36

Trebalo je to biti sigurnih šest bodova za momčad Diega Simeonea, barem je tako izgledalo kada je raspored skrojio dvije utakmice Atletica Madrida i Levantea. Ne bi se Cholo vjerojatno žalio ni da je uspio uzeti četiri boda, no samo jedan od mogućih šest je doista mršav učinak protiv momčadi iz sredine ljestvice La Lige.

Atletico Madrid je u srijedu u zaostalom susretu 2. kola odigrao tek 1:1 na gostovanju, stoga se u subotnjem srazu 24. kola očekivalo iskupljenje i osvajanje punog plijena. Međutim, Madriđani su opet kiksali, ispustili su važne bodove i propustili priliku za povećanje prednosti u odnosu na najbliže pratitelje madridski Real i Barcelonu, čiji su navijači jučer popodne imali razloga za zadovoljstvo i nadu da ipak još nije sve gotovo kad je u pitanju borba za naslov prvaka.

Levante je na Wandi Metropolitano slavio sa 2:0 pogocima Moralesa u 30. i De Frutosa u petoj minuti sudačke nadoknade (Grbić je bio na klupi Atletica, ozlijeđeni Vrsaljko izvan kadra). Junak gostiju bio je 23-godišnji vratar Dani Cardenas, inače pričuvna opcija trenera Lopeza. No, pogodio je Lopez njegovim uvrštenjem, skinuo je nekoliko teških udaraca domaćih igrača koji su puno više napadali i prijetili.

Do vodstva su gosti došli nakon pola sata igre uz puno sreće. Nakon ubačaja Leona lopta se od Kondogbije odbila do Moralesa, koji je tukao i pogodio Hermosa i Felipea. Taj fliper u svom kaznenom prostoru vratar Oblak jednostavno nije mogao pratiti. Prije toga Morales je u 8. minuti propustio veliku priliku nakon kontranapada, tukao je pokraj gola.

U nastavku se igralo gotovo stalno na gostujućoj polovici, a domaći nisu iskoristili četiri izgledne prilike. Suarez je tukao iz daljine, Cardenas je obranio uz pomoć vratnice. Potom vratar Levantea skida i nezgodan pokušaj Felixa, da bi u sudačkoj nadoknadi sjajno zaustavio udarac Lemara. Poslije toga Suarez tuče pored gola, a gosti potvrđuju pobjedu u posljednjoj od pet minuta dodanog vremena. Vratar Oblak priključio se napadu, ali je Llorente pogriješio i predao loptu gostima. De Frutos je prešao centar i precizno poslao loptu u praznu mrežu za konačnih 0:2...

Na vrhu ljestvice je Atletico Madrid s 55 bodova. Drugi je Real Madrid s 49 bodova, dok je treća Barcelona s 46 bodova i utakmicom manje od vodećeg dvojca. Levante se pobjedom u Madridu privremeno probio na osmu poziciju s 31 bodom.

U prvoj subotnjoj utakmici Elche je na svom terenu svladao Eibar s minimalnih 1-0 (1-0). Za tri boda zaslužan je branič Elchea Dani Calvo koji je u 33. minuti glavom postigao jedini pogodak na utakmici.

Elche ima 21 bod i nalazi se na 18. poziciji, ali je bodovno izjednačen s Eibarom koji je 17., ali ima dvije utakmice više. I Valladolid ima 21 bod, a nalazi se na 19. poziciji s utakmicom više od Elchea. Zadnja je Huesca sa 16 bodova.

Linker
25. travanj 2024 16:17