Sergio Aguero

 ACTION PLUS SPORTS IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
ANGAŽIRALI ODVJETNIKE

Novi problemi za Barcelonu, tuže ih dvije zvijezde. Traže svojih 13 milijuna eura

Sergio Agüero i Ousmane Dembele potražuju iznose za koje smatraju da su zakinuti
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 13. listopad 2024. 13:44

Sergio Agüero odveo je Barcelonu na sud zbog tri milijuna eura duga. Bivši argentinski nogometaš od katalonskog giganta odlučio je angažirati odvjetnike nakon što mu dvije i pol godine otkako je napustio klub nije isplaćena dogovorena otpremnina.

Agüero je 2021. godine potpisao dvogodišnji ugovor s Barcelonom nakon što je prethodno bez odštete došao iz Manchester Cityja, međutim, suradnja je bila kratkog vijeka. Nakon samo pet odigranih utakmica u 33. godini morao je u prijevremenu nogometnu mirovinu zbog srčanih problema.

U prosincu te godine su dvije strane dogovorile prijevremeni raskid ugovora uz obvezu kluba da igraču podmiri primanja garantirana u prvoj godini. To se do danas nije dogodilo.

Naime, tadašnji direktor Barcelone Mateu Alemany računao je na to kako će dogovoreni iznos biti isplaćen kroz osiguranje igrača, ali ta računica nije mu bila točna. Naime, osiguranje je odbilo platiti tri milijuna eura Agueru jer tvrde kako je Argentina došao u Barcelonu sa srčanim problemom.

image

Joan Laporta i Aguero

PAU BARRENA Afp

Da su dvije strane završile na sudu otkriveno je tek u nedavno objavljenom financijskom izvješću kluba.

"Bivši igrač Sergio Agüero podnio zahtjev za 3 milijuna eura koji mu se, prema njegovim riječima, duguju kao dio sporazuma o prekidu njegovog radnog odnosa s klubom. Od 21. lipnja 2024. godine nema sporazuma o mirenju između strana. Klub sada čeka da lokalni sud obradi zahtjev za sljedeći korak u postupku", objašnjeno je u dokumentu.

Na žalost čelnika Barcelone, Agüerova tužba je samo kap u moru. Naime, agenti Ousmanea Dembelea, konkretno tvrtka Scores Sports Management, potražuju čak 10 milijuna eura od kluba s Camp Noua. Dembele je, naime, 2022. pristao na smanjenje plaće pod uvjetom da dobije polovicu od svoga idućeg transfera.

Drugu polovicu trebali su dijeliti Barcelona i njegovi menadžeri. Po dogovoru, 25 od 50 milijuna vrijednog transfera u PSG pripalo je nogometašu, ali tvrtka koja ga je zastupala nikada od Barcelone nije dobila svoj dio kolača.

Linker
13. listopad 2024 14:45