Remi Betisa i Real Madrida

 CRISTINA QUICLER Afp
LA LIGA

Novi "prosuti" bodovi Real Madrida bez Luke Modrića, snovi o obrani naslova sve su dalji

Peti na tablici La Lige Betis i drugoplasirani Real Madrid remizirali su bez golova u ipak sadržajnoj utakmici
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 05. ožujak 2023. 23:07

Iako to rezultat ne sugerira, Real Madrid i Betis odigrali su itekako zanimljivu utakmicu. Sadržajna, puna "poteza" i čvrstih duela s sedam žutih kartona, ali i bez pogodaka za gledatelje na stadionu Benito Villamarin.

U prvih 45 minuta se tresla i mreža, ona domaćina. Karim Benzema pogodio je iz slobodnog udarca, ali Antonio Rudiger je u živom zidu protivnika promijenio putanju lopti rukom i sudac Cesar Soto Grado je uz sugestiju VAR-a poništio pogodak. Ostatak poluvremena bio je mirniji od ostatka utakmice.

Već na otvaranju nastavka Karim Benzema nije iskoristio obećavajuću priliku. Betis nije bio bez šansi, u 52. minuti utakmicu je na početku ostavio samo Thibaut Courtois i njegova sjajna obrana Borji Iglesiasu. Kako je susret odmicao, domaći su se morali postaviti u defenzivu i čekati priliku u polu kontri. Za Real ne pogađaju Daniel Ceballos i Vinicius Junior, dok Andalužani na momente dolaze u posjed, ali ne nalaze put do mreže "Kraljeva".

Veliki bod za Betis, koji tako dodatno ojačava petu poziciju, koja vodi u kvalifikacije za Europsku ligu, Real je na drogom mjestu siguran, ali ambicije za obranu naslova La Lige su sve manje. Luka Modrić odrađivao je kaznu radi tri skupljena žuta kartona.

Linker
30. travanj 2024 12:32