Inigo Martinez (lijevo)

 CESAR MANSO Afp
PREGOVORI U TIJEKU

Novo lice u Barceloninoj svlačionici: Velikan još službeno nije ni otišao, a klub je već pronašao zamjenu!?

Pokušali su ga dovesti na ljeto, tada bez uspjeha, ali sada je situacija nešto drugačija
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 04. studeni 2022. 09:28

Nakon što je Gerard Pique objavio da se povlači iz nogometa i odlazi u mirovinu, te će, kako Marca prenosi, u subotu odigrati posljednju utakmicu na Camp Nou protiv Almerije, počele su glasine o njegovom nasljedniku na toj poziciji, a ta bi uloga, prenosi Marca, pripala 31-godišnjem braniču Athletic Bilbaa, Iñigu Martinezu.

Isti medij navodi da su u Barceloni bili već prije sezone spremni na ovakav scenarij i počeli su pregovore sa španjolskim braničem, no Athletico je odbio mogućnost prodaje igrača, ali idućeg mu ljeta ističe ugovor i može otići bez odštete pa treba vidjeli jesu li u klubu spremni zaraditi tijekom zimskog prijelaznog roka.

Martinez je u španjolskom prvenstvu odigrao 350 utakmica i zabio 21 gol. Karijeru je započeo u Real Sociedadu za koji je igrao od 2011., da bi 2018. godine prešao u drugi baskijski klub Athletic Bilbao. Za Španjolsku je reprezentaciju nastupio 13 puta te je jednom postigao pogodak. Trener Barcelone Xavi Hernandez ima četiri stopera; Erica Garciju, Julesa Koundéa i Andreas Christensena, dok je Ronald Araujo trenutno van stroja zbog ozlijede i njegov se povratak očekuje u siječnju iduće godine.

Linker
20. travanj 2024 02:53