Foto: Profimedia/Ilustracija: SN
OPERACIJA 2024.

Novo ruho Real Madrida: Prvi korak tiče se Modrića, ‘klinci‘ čekaju, a jedno ime na vrhu je liste želja

Nakon oproštaja od Lige prvaka, Kraljevski klub slaže nacrte za novu sezonu
Piše: Andro PolićObjavljeno: 18. svibanj 2023. 12:42

Brodolom, katastrofa, "bye-bye"… Paralelno s padom Kraljevskog kluba u nokdaun na Etihadu, španjolski mediji počeli su s javnim nadmetanjem u što efektnijem opjevavanju posrtaja Real Madrida. Nakon što je "stroj" Pepa Guardiole spakirao "poker" pogodaka iza leđa Thibauta Courtoisa, bolno prizemljenje s četiri pogotka zaostatka djeluje i kao srećka s dobitnim brojem, s obzirom na to kako je, još kratko vrijeme, aktualni prvak Europe u Manchesteru mogao doživjeti i puno veću blamažu.

Endemske pojave u igri Ancelottijeve družine, poput nemoći, bezidejnosti i odsječenosti, preko noći su Realovu upravu ponovno bacile "u cipele" Hansa Christiana Andersena. Dok je famozni danski pisac prije 186 godina stranice popunjavao recima o "Carevom novom ruhu", društvo sa Santiago Bernabéua krenut će u krojenje "novog ruha", ali za - Kraljeve.

image
Ying/xinhua News/profimedia

Raspituju se i o Daviesu

O inicijalnim koracima već se naširoko šuškalo prethodnih mjeseci. Prvog dana srpnja, prema trenutačnoj konstelaciji ugovornih stavki, Madriđani bi ostali bez Luke Modrića, Karima Benzeme, Tonija Kroosa, Marca Asensija, Danija Ceballosa i Nacha. Jasno, suhoparna papirologija ne otkriva tajne skrivene među točkama ugovora. U prijevodu: prilično je jasno kako će Modrić, Kroos i Benzema, unatoč zalasku u veteransku dob, i dalje imati madridsko prebivalište. Potpis na nove ugovore, za "trio fantastiko" koji je sudjelovao u pokoravanju nogometne Europe u više navrata, trebao bi biti pitanje trenutka. Prema glasinama koje stižu iz klupskih hodnika, sva trojica bi trebala dobiti jednogodišnja produženja. Dok je sudbina preostale trojice prilično zamršena, a klub im ne bi trebao stvarati probleme požele li otići.

image
OLI SCARFF/Afp

Sudeći po izjavama nakon svježeg ispadanja od Građana, ostanak 63-godišnjeg talijanskog stratega također ne bi trebao biti upitan.

- Već smo osvojili Ligu prvaka prošle godine, a već smo i fokusirani na to da ju osvojimo iduće - rekao je Ancelotti, koji je na stolu, prema nedavnim pisanjima, imao ponudu brazilske reprezentacije.

Rezervacijom provjerenog "srca" momčadi, Florentino Pérez može "zasukati rukave" za ljetni šoping. Na popisu želja najviše kotira Jude Bellingham (19). Polivalentni engleski veznjak tiha je patnja svih europskih velikana, a sve se glasnije priča kako bi njegova iduća destinacija, nakon dortmundske Borussije, trebao biti Real. Dok se čeka službena ponuda u elektronskom sandučiću kluba s Westfalena, Madriđani se raspituju i o Alphonsu Daviesu, lijevom beku Bayerna, a "ljubav" prema Kylianu Mbappéu već je odavno ispričana i izlizana priča. No sve upućuje na to kako ni nadolazeće ljeto neće biti rasipno za Kraljeve. Izuzev potencijalnog dolaska Bellinghama.

image
INA FASSBENDER/Afp

Modrićeva minutaža bit će još manja

Od ranije je dogovoren dolazak Frana Garcíje, 23-godišnjeg lijevog beka Rayo Vallecana, koji bi trebao zaoštriti konkurenciju na poziciji uz "adaptiranog" Eduarda Camavingu, a spominje se i mogući povratak Brahima Díaza s posudbe u Milanu. Španjolski reprezentativac isporučio je pet pogodaka i četiri asistencije u sezoni Serie A, međutim, upitno je koliku bi minutažu imao u Madridu.

Zadnjeg dana lipnja ugovor će isteći i Marianu Díazu, koji je, pak, potpuni marginalac u svlačionici, a njegova plaća nepotreban je teret klupskoj blagajni. Tako bi se, uz neprikosnovenu "devetku" u liku Benzeme, prostor u vrhu napada mogao otvoriti za Álvara Rodrígueza, 18-godišnjeg urugvajskog topnika, koji je u remiju protiv Atlético Madrida krajem veljače zabio prvijenac, a upravo bi se 193 centimetara visoki napadač mogao iduće sezone kaliti uz "velike dečke".

image
PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp

Courtois, koji je s nekoliko vrhunskih reakcija spasio Real i težeg potonuća u Manchesteru, i dalje će biti nezamjenjiva "jedinica", baš kao i Éder Militão i David Alaba u posljednjoj liniji. Uz Danija Carvajala na desnom beku, opcije na tom mjestu mogao bi podebljati i Vinícius Tobias, 19-godišnji Brazilac, koji je u Španjolsku stigao iz Šahtara, a u klubu su sve zadovoljniji njegovim razvojem u drugoj momčadi.

Sukladno dobi, lako je moguće da hrvatski maestro iduće godine dobije još prilagođeniju minutažu, čime bi se otvorio prostor za Auréliena Tchouaménija, 23-godišnjeg Francuza, koji je plaćen 80 milijuna eura i od kojega se definitivno očekuju puno veće stvari u Madridu. Status Federica Valverdea, Rodryga i Viníciusa trebao bi biti zacementiran u udarnoj postavi. Prema svemu sudeći, kozmetičke korekcije u Realovoj momčadi ne bi trebale biti značajne. Potencijalno osnaženi Bellinghamom, "veteranski Kraljevi", uz dašak brazilske mladosti, u idućoj sezoni mogli bi krenuti i na novi uspon na "nogometni Olimp", isprati gorak okus večeri na Etihadu, a paralelno, možda i otplesati svoj "posljednji ples".

image
XAVIER BONILLA Nurphoto Via Afp

Linker
26. travanj 2024 21:01