Alexander Hassenstein/Getty Images
NA VELIKOM ZADATKU

O MODRIĆU BI MOGLA OVISITI BUDUĆNOST REALA! NAJVAŽNIJI EL CLASICO NJEGOVE KARIJERE 'Koliko god prethodni bili važni, ovaj će biti od posebnog značaja'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. listopad 2018. 00:10

Derbi svih derbija, veliki El Clasico, na rasporedu je ove nedjelje s početkom u 16 sati i 15 minuta kada će na travnjak Camp Noua istrčati giganti svjetskog nogometa. Bit će to 239. susret Reala i Barcelone, a prvi puta nakon 11 godina u njemu nećemo gledati ni Lea Messija ni Cristiana Ronalda.

Portugalac u ovim trenucima novo poglavlje svoje karijere uspješno ispisuje u talijanskom divu Juventusu, dok je Argentinac prisiljen na pauzu zbog loma ruke koji je doživio u dvoboju sa Sevillom.

El Clasico bez najpoznatijih lica velika je tema u španjolskim medijima koji se pitaju tko bi bez Lea i Cristiana mogao biti igrač u fokusu. Španjolski AS donosi tako tekst u kojem upravo ovaj derbi vidi kao 'posljednju priliku' Luke Modrića za dokazivanje pred dodjelu Zlatne lopte.

"Prikupljanje glasova za uglednu nagradu France Footballa zatvara se 9. studenog, a nedjeljni El Clasico je zadnja velika utakmica za hrvatsku zvijezdu da pokaže svoju vrijednost. Bit će ovo 16. El Clasico za Modrića. Koliko god prethodni bili važni, ovaj će biti od posebnog značaja i s dodatnim poticajem jer bi se mogao pokazati kao presudan za njegovo osvajanje ugledne Ballon d'Or nagrade", stoji u tekstu španjolskog portala.

Modrić je favorit kladionica, ali Španjolci ističu da je njegov razočaravajući ulazak u sezonu promijenio neka mišljena i da mu Francuz Antoine Griezmann sve opasnije puše za vratom. Fenomenalni napadač Atletica osvojenoj Europskoj ligi pridodao je titulu svjetskog prvaka, a nedavno je i lobirao za to da nagrada ne završi u rukama hrvatskog kapetana.

"Francuska je bila svjetski prvak, pa prema tome netko od francuskih igrača mora osvojiti nagradu. Mi smo svjetski prvaci, mi smo dio najboljeg tima na svijetu i u ovoj momčadi mora biti i najbolji igrač na svijetu, zar ne? U svakom slučaju, to je ono što mislim", poručio tada Griezmann.

Napomenimo i kako se na popisu 30 kandidata za koje će glasovati 176 novinara iz cijeloga svijeta nalaze se petorica Francuza - Griezmann, Paul Pogba, Hugo Lloris, Kylian Mbappe i N'Golo Kante.

Soccer Football - The Best FIFA Football Awards - Royal Festival Hall, London, Britain - September 24, 2018   Luka Modric and Marta pose with their awards   Action Images via Reuters/John Sibley
Reuters/John Sibley

Luka je ove godine već odnio titulu najboljeg igrača Svjetskog prvenstva u Rusiji. Potom je uslijedila nagrada za najboljeg nogometaša Europe u organizaciji europske krovne organizacije UEFA-e, a potom i ona FIFA-e za najboljeg na svijetu.

Posljednjih 10 godina Zlatnu loptu su osvajali jedino Lionel Messi (5) i Cristiano Ronaldo (5), a ove godine bi konačno mogli svjedočiti prekidu njihove dominacije.

"Glavna uloga u El Clasicu mogla bi prevagnuti u Modrićevu korist. Nažalost, Camp nou nije baš savršeno lovište za Hrvata koji je tamo slavio samo jednom u pet svojih posjeta. Dogodilo se to 2. travnja 2016. godine. Madrid je u krizi i mnogi govore da bi Lopetegui mogao postati bivši. No, pobjeda u domu njihovih gorkih rivala i Modrić kao čovjek u glavnoj ulozi, mogli bi preokrenuti stvari nabolje", zaključak je teksta na naslovnici AS-a.

Linker
04. svibanj 2024 12:24