Slavlje Girone na Bernabeuu

 MANUEL REINO BERENGUI/DEFODI IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Manuel Reino Berengui/defodi Images/shutterstock Editorial/profimedia
VIDEO: DRAMA NA KRAJU

Odlična predstava Luke Modrića nije bila dovoljna! Katalonci šokirali Bernabeu i pomogli Barceloni

Real nije uspio pobijediti Gironu, a pogodak potkraj susreta nije im priznat.
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 30. listopad 2022. 18:27

Real Madrid upisao je samo bod protiv Girone u 12. kolu španjolske La Lige. Dosad pretposljednja momčad prvenstva na Santiago Bernabeuu je odigrala jednu od svojih najboljih partija u sezoni i konačnim rezultatom 1:1 zasluženo napustila Madrid s bodom u džepu. Vinicius Junior (70) zabio je prvi gol na utakmici, ali Christian Stuani (80) brzo je izborio remi.

U svom povratničkom nastupu nakon oporavka od blage ozlijede mišića, Luka Modrić predvodio je Kraljeve s kapetanskom trakom oko ruke. Izgleda da ga kratkotrajno mirovanje nije spriječilo od vrhunskog izdanja. Ponovno je hrvatski reprezentativac bio ponajbolji igrač svog sastava. U prvom dijelu bio je posebno raspoložen, već u prvoj minuti opasno je zaprijetio vratima gostiju. Kasnije je u dva navrata uposlio Camavingu i jednom Rodryga, ali nijedan nije uspio adekvatno iskoristiti njegovo dodavanje. Ni gosti iz Katalonije nisu ostali dužni, štoviše, djelovali su ravnopravno Madriđanima, a greda je pomogla Courtoisu da održi mrežu čistom u prvih 45 minuta.

image
MANUEL REINO BERENGUI/DEFODI IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Manuel Reino Berengui/defodi Images/shutterstock Editorial/profimedia

U drugom dijelu, Modrić je ponovno otvorio paljbu Ancelottijevih izabranika, ali udarac s distance završio je u gustom bloku gostujuće obrane. Agresija bijelih pomalo je jenjavala, sve dok Fede Valverde nije pronašao Viniciusa (70‘), koji je perfektno iskoristio oštro dodavanje Urugvajca s desna prema suprotnoj vratnici i upisao šesti ligaški pogodak na poluprazan gol Gazzanige. Slavlje je trajalo svega 10 minuta, a onda je Girona zaradila kazneni udarac. Marco Asensio igrao je rukom u svojih 16, a nakon duže VAR provjere, Stuani je iskoristio najizgledniju šansu i postavio konačan rezultat. Još jednom se tresla mreža - Rodrygo je zabio iz akcije koju je pokrenuo Modrić, ali pogodak je poništen zbog Brazilčevog prekršaja na vrataru. U 91. minuti zbog drugog žutog kartona Toni Kroos zaradio je isključenje. Na kraju krajeva, Katalonci iz Girone pomogli su svojim "susjedima" u Barceloni.

Real (32 boda) je i s remijem ostao na vrhu španjolske La lige, ali njihova prednost sada se znatno istopila. Barcelona je subotnjom pobjedom nad Valencijom (1:0), stečenom preko Roberta Lewandowskog (90+3) u ‘mrtvim minutama‘ utakmice, stigla do 31. boda i za petama je Kraljevima. U idućem kolu Real ide u goste Rayo Vallecanu, a Barca dočekuje Almeriju i prvu šansu za smjenu na španjolskom prijestolju.


Athletic Bilbao je pred svojim navijačima na San Mamesu svladao Villarreal sa 1-0 (0-0) u pretposljednjoj utakmici nedjeljnog programa 12. kola španjolskog nogometnog prvenstva.

Za šestu pobjedu baskijske momčadi zaslužan je Inaki Williams koji je u 59. minuti postigao jedini pogodak na utakmici.

Athletic je šestom pobjedom u sezoni i sa 21 bodom privremeno skočio na peto mjesto, dok je Villarreal sa 18 bodova ostao na osmoj poziciji.

Linker
20. travanj 2024 09:18