IRINA R HIPOLITO Dppi Via Afp
NE KRIJE ZADOVOLJSTVO

Olmo otkrio tko je odigrao ključnu ulogu u njegovom transferu: ‘Sve se dogodilo jako brzo, uvjerio me..‘

‘Istina je da se pričalo i u drugim prijelaznim rokovima, ali nikad nije bilo tako jasno kao ovoga puta‘
Piše: SNObjavljeno: 30. kolovoz 2024. 21:33

Na najbolji mogući način Dani Olmo je otvorio svoju novu epizodu u Barceloni. U trenutcima kada su Katalonci na neugodnom gostovanju kod Rayo Vallecana imali tek bod u svojim rukama, Španjolac je svojim pogotkom u 82. minuti donio Barci pobjedu u predgrađu Madrida, prvi put nakon 2018. godine.

Ipak, sam početak u Barceloni za Olma nije bio idiličan, 26-godišnji veznjak zbog problema kluba s registracijom igrača propustio je čak dvije utakmice, međutim ljubav prema klubu u kojem je napravio svoje prve nogometne korake nadvladala je svaki oblik potencijalne tenzije. Uostalom, Olmo je bio svjestan u kakav ‘ambijent‘ dolazi, a da je tako dao je naslutiti i sam igrač.

- Imao sam potpuno povjerenje u klub da će se to popraviti. Jasno je da kada si spreman igrati, a ne možeš zbog drugih problema, nije lako. Ali ipak sam bio miran, mirno sam to podnio, to se moglo dogoditi. Na kraju je sve ispalo dobro - otkrio je Olmo.

image
ALBERTO GARDIN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Ljubimac Dinamovih navijača nakon sjajno odigranog Eura u Njemačkoj u kojom se s Furijom okrunio titulom europskih prvaka na stolu je imao brojne ponude. Ipak, Olmo je imao samo jednu želju, koju je u konačnici i ostvario.

- Dogodilo se dosta brzo i nakon četiri-pet dana bio sam ovdje u Barceloni. Dakle, vrlo sretan. Imao sam druge mogućnosti, ali moj san je bio vratiti se kući. Jednostavno, cilj koji su imali i klub i trener, viziju, tu želju za pobjedom, to sam i ja imao. Došao sam ovdje pobjeđivati, želim osvajati naslove s ovim dresom i potpuno vjerujem u ovu momčad, u ovaj klub. A mi imamo igrače za to.

Veliku ulogu u dovođenju Olma odigrao je i sportski direktor Deco, nešto što njegovim prethodnicima nije pošlo za rukom.

- Bez sumnje, pokazao mi je povjerenje od prvog dana kad smo razgovarali. Također, uvjerio me s idejom koju je Flick imao u glavi i kako se ja uklapam u tu ideju. Istina je da se pričalo i drugih ljeta, u drugim prijelaznim rokovima, ali nikad nije bilo tako jasno kao ovoga puta - zaključio je Olmo.

Linker
05. rujan 2024 10:47