BSR AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Bsr Agency/alamy/alamy/profimedia
ZANIMLJIVA ROŠADA

Olmo sve bliže Barceloni. Menadžer razgovarao s Decom, transfer spašava bivši igrač zagrebačkog kluba?

Marca piše kako Deco želi dovesti Olma, a da bi dio novca mogao dobiti od prodaje Fayea
Piše: SNObjavljeno: 20. lipanj 2024. 07:45

Nastavlja se sapunica oko Barcelona i Danija Olma, odnosno želje katalonskog kluba da angažira španjolskog reprezentativca. Španjolska Marca donosi kako se Deco, sportski direktor Barcelone, danas susreo s menadžerom Olma zbog potencijalnog transfera iz Leipziga.

Marca naglašava kako je Olmo velika Decova želja i da je aktualni igrač Leipziga idealno pojačanje za Barcelone iz dva razloga - prvi je taj što je prošao La Masiju te je upoznat s mentalitetom katalonskog kluba, a drugi je činjenica može igrati na raznim ofenzivnim pozicijama pa s njim u postavi Barça može eksperimentirati s raznim taktičkim rješenjima.

Iz Olmovog kampa redovno su stizale informacije kako on ne bi imao ništa protiv povratka na Camp Nou pa izgleda kao da nema prepreka za ovaj transfer. Što se volje kluba i igrača i nema, ali ima ona važna, financijska prepreka. Naime, Olmo ima izlaznu klauzulu u ugovoru s Leipzigom po kojoj može otići za 60 milijuna eura, ali ona vrijedi samo do 15. srpnja. Nakon toga bi Barcelona morala ući u pregovore s njemačkim klubom oko cijene za Olma.

Poznato je kako Katalonci posljednjih godina muku muče s financijama pa oni trenutno nemaju novca za kupnju Olma. Dio iznosa potrebnog za Olma mogli bi dobiti prodajom još jednog igrača koji je povezan sa Zagrebom. Riječ je Mikayilu Fayeu, senegalskom nogometašu koji je na Camp Nou došao iz redova hrvatskog trećeligaša Kustošije. Naime, za njega je zainteresiran Porto te je danas i Fayeov menadžer, Andy Bara, bio na razgovoru s Decom. Faye se svidio Barceloni, ali trenutno imaju dosta igrača na njegovoj poziciji pa su skloni prodaji uz klauzulu prvokupa po unaprijed određenoj cijeni.

Linker
25. rujan 2024 00:18