Frenkie de Jong je uspio zabiti za pobjedu Barce nad Alavesom

 ANDER GILLENEA Afp
GOL U ZADNJI TREN

Oslabljena Barcelona uspjela slomiti Alaves, ali Xavi ne može biti zadovoljan, pred njim je puno posla

Frenkie De Jong je u 87. minuti uspio zabiti iz blizine nakon lijepe akcije Albe i Torresa
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. siječanj 2022. 23:06

Barcelona je potragu za svojim identitetom pod Xavijevim vodstvom nastavila kod 'davljenika' Alavesa. Bodovni ulog bio je vrijedan, jer je Katalonce mogao primaknuti na samo bod zaostatka za četvrtoplasiranim Atletico Madridom.

Oslabljena brojnim izostancima (Depay, Gavi, Fati, Dembele, Garcia...) Barca je očekivano dominirala u posjedu lopte, no nedostajalo je kvalitete u zadnjoj trećini kako bi se to i naplatilo. Domaćin se zadovoljio obrambenom formacijom i povremenim bljeskovima pred Ter Stegenom, a najbliže pogotku bio je Joselu u 78. minuti, kad je glavom tukao pokraj vratiju.

Luuk de Jong nije iskoristio veliku priliku za goste u 63. minuti, ali je otpor Alavesa slomio Frenkie de Jong koji je pogodio iz blizine nakon lijepe akcije Jordija Albe i Ferrana Torresa u 87. minuti. Nije prvi put da Barca zabija u posljednjih 15 minuta, dogodilo se to već deveti put u ovom prvenstvu.

U sudačkoj nadoknadi je zbog prigovora crveni karton zaradio domaći trener Mendilibar, a Ter Stegen je obranom u posljednjim trenucima potvrdio velika tri boda Barce koja je i uz velike probleme s ozljedama i financijama ipak na dobrom putu u La Ligi.

Dakako, na igri će Xavi morati još dosta raditi, jer je predstava u Baskiji bila daleko od impresivne...

Linker
21. travanj 2024 15:09