Marcelo i Isco iz vremena dok su zajedno igrali u Realu

 LLUIS GENE Afp
NA PUTU PREMA DOLJE

Osvajao Lige prvaka s Realom, a sada mu je nakon samo četiri mjeseca klub s dna raskinuo ugovor...

Čini se da za nekad velikog nogometaša u Europi više nema kruha. Najbliži je Los Angelesu...
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 25. prosinac 2022. 20:09

Francisco Román Alarcón poznatiji kao Isco Božić je dočekao kao slobodan igrač. Nakon što se prije četiri mjeseca po isteku ugovora s Real Madridom pridružio Sevilli s kojom je potpisao na dvije godine, klub iz Andaluzije odlučio je prekinuti suradnju s nekadašnjim španjolskim reprezentativcem.

Izjava na klupskoj web stranici glasila je: ‘Sevilla i Isco Alarcón dogovorili su raskid ugovora kojega su potpisale obje strane otkako se igrač iz Malage prošlog ljeta pridružio klubu nakon što je završio s Real Madridom. Želimo mu poželjeti svu sreću ovoga svijeta u njegovim novim profesionalnim izazovima.

Ovaj 30-godišnjak pozitivno je započeo svoju karijeru u Sevilli i bio je standardni član u početnim postavama trenera Julena Lopeteguija. Međutim, otkako je španjolski strateg otišao trenirati Wolvese u Premier ligu, Isco je odigrao samo dvije utakmice po 90 minuta otkako je u listopadu kormilo kluba preuzeo Jorge Sampaoli.

Argentinac je za Marcu situaciju vezanu uz nekad perspektivnog veznjaka komentirao ovako, "Isco je sjajan dečko i želim mu sve najbolje u nastavku karijere. Ima velik kapacitet za napredak, ali jednostavno nije ispunio očekivanja koja smo imali", komentirao je trener momčadi koja se trenutno nalazi na 18. poziciji u samoj zoni ispadanja i prema španjolskim medijima slovi kao najveće razočaranje sezone. Isco je od dolaska u Sevillu upisao 19 nastupa u svim natjecanjima, zabilježio tri asistencije i samo jedan pogodak.

image

Isco Alarcon Suarez

GONZALES PHOTO/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Ipak, svjesni kvalitete koju posjeduje, mnogi klubovi vrlo brzo su pokazali interes za njegov potpis. Španjolski AS povezivao ga je s Milanom, Juventusom, Fiorentinom i Romom, ali je najveći favorit ipak klub iz MLS-a. U pitanju je LA Galaxy prema kojemu je i sam igrač pokazao najveće pretenzije. AS piše kako bi posao između kluba s najviše ligaških naslova i Isca mogao poremetiti isključivo ako ga se Lopetegui odluči dovesti u Wolvese.

Podsjetimo, Isco se afirmirao u dresu Malage, a nakon sjajnih nastupa u Ligi prvaka 2013. godine došlo je do transfera u Real Madrid, koji je za njega platio 30 milijuna eura i tako postao najskuplji izlazni transfer u povijesti kluba.

Za velikana iz Madrida odigrao je 353 utakmice u kojima je postigao 53 pogodaka i sudjelovao u osvajanju pet naslova Lige prvaka.

Linker
03. svibanj 2024 01:45