CRISTINA QUICLER Afp
MOGAO JE DRUGIM PUTEM

Otac Rakitićevog trenera, bivši igrač Reala i Barce, bio je pravi Herkul: ‘Ja sam zapravo crna ovca obitelji‘

Trener Ivana Rakitića u Sevilli odabrao je nogomet, ali mogao je krenuti potpuno drugačijim putem
Piše: SNObjavljeno: 09. ožujak 2022. 22:07

Naime, rijetki znaju da je ovaj 55-godišnjak, bivši igrač Real Madrida i Barcelone, a aktualni strateg Seville lako mogao krenuti potpuno drugačijim životnim putem. Lopetegui inače dolazi iz sportske obitelji, a posebno je impresivnu karijeru imao njegov otac Jose Antonio koji je bio istinski Herkul.

"Moj otac je bio vrhunski dizač kamena. Bio je vrhunski sportaš, bavio se raznim sportovima i uvijek nam je govorio o istinskim vrijednostima sporta", rekao je Lopetegui za The Guardian.

I Lopeteguijev ujak je bio dizač utega, dok je njegov brat Joxean bio profesionalni igrač baskijske pelote. Postoji i zanimljiva fotografija na kojoj Julenov otac u rukama drži njegove dvije sestre.

A Julen Lopetegui je na kraju izabrao - nogomet.

"Vidljivo je da moj otac nije igrao nogomet, a ja sam zapravo crna ovca obitelji. Brat mi igra pelotu na vrhunskoj razini. I ja sam bio dobar, imao sam šansu postati profesionalac, ali sam se odlučio za nogomet", dodaje Lopetegui koji je trenersku karijeru započeo u mladoj španjolskoj reprezentaciji, a karijeri je između ostalih vodio Porto, Real Madrid i španjolsku reprezentaciju.

image
DPPI/JOAQUIN CORCHERO/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Dppi/joaquin Corchero/livemedia/Shutterstock Editorial/Profimedia

Linker
25. travanj 2024 09:52