FRANCK FIFE Afp
IZVJEŠTAJ MARCE

Otkrivena prava istina o Ancelottiju i njegovom sinu: ‘Razmišljaju samo o jednom, evo što su rekli Brazilcima‘

Dogovor s reprezentacijom iz Južne Amerike je postignut, ali daleko je od ostvarenja
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 22. lipanj 2023. 19:36

Carlo Ancelotti žarka je želja Brazilaca otkad je Tite napustio izborničku klupu nakon poraza od Hrvatske u četvrtini finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Iako smo ovih dana imali priliku vidjeti navode po kojima je Talijan već potpisao za reprezentaciju Brazila od ljeta 2024., španjolska Marca otklanja sve sumnje i iznosi istinsko stanje Ancelottijeve sadašnjosti i budućnosti.

Prvo i osnovno, Ancelotti nije potpisao nikakav novi dogovor, tako ni onaj s Brazilskim nogometnim savezom (CBF). U taboru Real Madrida trener je prisustvovao sastanku klupske uprave, gdje su sastavljeni planovi za sezonu koja će početi 1. srpnja. Ancelottijev mogući angažman u Južnoj Americi nije ni spomenut na sastanku, trofejni menadžer razmišlja isključivo o madridskom klubu.

image
PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA Pressinphoto/ddp Usa/profimedia

No, 64-godišnji trener ranije je uspostavio kontakt s Brazilom. Poslušao je njihove zahtjeve, usmjerene na početak izborničke karijere pored Viniciusa Juniora i društva, ali tek od ljeta 2024 godine. Naglasak je na činjenici da se radi o načelnom, a ne potpisanom dogovoru. Ancelotti se slaže s takvim scenarijem, ali ništa ne garantira Brazilcima jer mnogo se toga može promijeniti u jednoj sezoni.

Kraljevskom klubu ne sviđa se što brazilski mediji učestalo potenciraju transfer, što je nerijetko popraćeno lažnim ili djelomično istinitim informacijama, te poručuju da bi cijenili da se smanji intenzitet takvih radnji, iako su potpuno ravnodušni prema željama CBF-a.

S druge strane, nacija s pet svjetskih zlata čekat će Ancelottija koliko god treba. Trenutno se na poziciji izbornika nalazi Ramon Menezes, koji tu funkciju obavlja samo privremeno, a Brazil prije možebitnog dolaska talijanskog stručnjaka ne planira dogovarati nova izbornička imena, kao što ne planira odobriti Ancelottiju da istovremeno vodi Real i Brazil.

U tom se kontekstu pričalo o dolasku Davidea Ancelottija, Carlovog sina i pomoćnog trenera, koji je navodno trebao biti izbornik Brazila dok se njegov otac ne pojavi. Ni to nije realan scenarij, navodi Marca s iskazom da Davide ostaje uz oca do kraja angažmana.

Linker
04. svibanj 2024 08:11