TOM DUBRAVEC Cropix
SPEKTAKULARAN UČINAK

Ove brojke pokazuju koliko je Luka Modrić neuništiv: ‘Nevjerojatno, on je mit svjetskog nogometa!‘

Nakon analize koliko je i kako Luka igrao nakon navršene 35. godine zaključili su: ‘Nevjerojatno!‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 24. prosinac 2022. 16:57

Više nije rijetkost da igrači u godinama "zrelim za mirovinu" čine velike stvari. Olivier Giroud s 36 na leđima igra bitnu ulogu u Milanu, s kojim je prošle sezone osvojio naslov prvaka Italije. Njegov sunarodnjak Karim Benzema u 35. godini odigrao je sezonu života u Real Madridu i osvojio Zlatnu loptu, o Cristianu Ronaldu (37) i Lionelu Messiju (35) da i ne govorimo.. Primjera je mnogo, ali malo kome se svijet divi kao Luki Modriću, našem 37-godišnjem kapetanu i još uvijek glavnom pokretaču Kraljevskog kluba.

Španjolska Marca još jednom se naklonila hrvatskom ‘Maestru‘, rekavši da je Modrić "pravi mit svjetskog nogometa", jedan od onih koji će se pamtiti poput ‘Božje ruke‘ Diega Maradone ili nedavnog finala između Messija i Mbappea u Kataru. Pored svih majstorija našeg veznjaka i sposobnosti da odigra na najvišoj razini u ključnim trenucima, Španjolce najviše oduševljava Modrićev "spektakularni fizički učinak".

Marca naznačuje da je naš veznjak od sezone 2020./2021., u kojoj je napunio 35 godina, u madridskom Realu odigrao preko 80 posto utakmica u toj i svakoj idućoj sezoni. S 35 na leđima imao je minutažu u 92 posto ogleda Kraljeva, dakle praktički u svakoj utakmici. Sezonu kasnije (2021./2022.) odigrao je 81 posto susreta, a u aktualnoj je na 86 posto. Na Svjetskom prvenstvu u Kataru je, pak, nosio Vatrene u svih sedam ogleda, te od mogućih 690 minuta odigrao 665 (96 posto), uz ritam koji podrazumijeva utakmicu svaka tri i pol dana.

"Nevjerojatno da igrač njegovih godina ima takvu fizičku moć", zaključili su analitičari Marce nakon što su iznijeli ove fascinantne podatke, te naglasili da još od 2014. nije pretrpio neku težu ozljedu, što ih je navelo na pomisao da je "pred njim još mnogo godina igre".

"Modrić je miran čovjek, poput Garyja Coopera, jednog od onih idola koji se fanovima nameću poput blage kiše, a na kraju prodru toliko duboko da zavladaju protokom vremena", pomalo pjesnički izrazila je Marca svoje divljenje na kraju kratke analize.

Modrić je u kolovozu proslavio 10 godina u službi Real Madrida, s kojim je osvojio ukupno 21 trofej, od čega pet Ligi prvaka. Uz to, uzeo je i Zlatnu loptu 2018. te nagradu za najboljeg igrača Europe iste godine.

Linker
25. travanj 2024 10:24