Xavi mora biti zabrinut uoči sljedeće utakmice

 JOAN VALLS Nurphoto Via Afp
BIT ĆE I JUNIORA

Ovo je Barcelona kakvu sigurno više nikada nećemo vidjeti! Velikan s Nou Campa ovako nešto ne pamti

Bit će zanimljivo vidjeti tko će igrati za Barcelinu protiv Mallorce.
Piše: S.N.Objavljeno: 30. prosinac 2021. 12:54

Nema puno odmora za nogometaše Barcelone. Posljednju utakmicu, onu protiv Seville, su odigrali 21. prosinca, a već 2. siječnja sljedeće godine slijedi im novi okršaj, onaj u gostima kod Mallorce. Doduše, pitanje je tko će uopće igrati za Barcelonu u toj utakmici,

Naime, trenutno Xavi Hernandez na raspolaganju nema čak 18 prvotimaca. Pandemija koronavirusa 'udarila' je i na svlačionicu Barcelone pa je zaraženo čak 10 igrača. Od ranije su pozitivni Jordi Alba, Clement Lenglet, Dani Alves, Alex Balde, Gavi, Ousmane Dembele i Samuel Umtiti, a danas je katalonski klub tom popisu dodao Sergina Desta, Coutinha i Eza Abdea. Svi oni su, kako kažu iz Barcelone, u dobrom stanju, bez većih simptoma, no neće moći igrati protiv Mallorce jer će još biti u karanteni.

Za tu utakmicu ne konkuriraju suspendirani Sergio Busquets i Gavi, koji je i zaražen, a ozlijeđeni su Ansu Fati, Pedri, Memphis Depay, Martin Braithwaite i Sergi Roberto. Doduše, svi ozlijeđeni, osim Roberta, su u završnoj fazi oporavka pa bi se sljedećih dana mogli priključiti treninzima, ali teško bi mogli igrati od početka utakmice. Možda budu na klupi. U konkurenciji nisu ni Yusuf Demir, s čijim 10. nastupom Barcelona odugovlači zbog otkupne klauzule te Ferran Torres, koji još nije registriran.

Ovakva situacija Xaviju je ostavila na raspolaganje 13 prvotimaca od kojih su 3 vratara pa će ih ipak biti dovoljno da se sastavi momčad. Tako će protiv Mallorce vjerojatno igrati Marc-Andre Ter Stegen, Ronald Araujo, Gerard Pique, Eric Garcia, Oscar Mingueza; Nico Gonzalez, Frenkie de Jong, Riqui Puig; Ilias Akhomach, Luuk de Jong, Ferran Jutgla. Tu su još i vratari Neto te Inaki Pena, a momčadi će biti priključeno i 5 igrača iz B momčadi predvođenih Alvarom Sanzom, kojeg je Xavi već nekoliko puta imao na treninzima prve momčadi.

Linker
20. travanj 2024 05:03