Luka Modrić i Joao Felix

 OSCAR BARROSO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
NA PUTU PREMA DOLJE

Ovo ljeto za njega su mogli dobiti 100 milijuna. Sada sjedi na klupi, svađa se s trenerom, pije i puši...

Prilike danas dobiva uglavnom s klupe, a odigrao je tek jednu punu utakmicu u ovoj sezoni
Piše: Andro PolićObjavljeno: 29. listopad 2022. 14:12

Bilo je to u ljeto 2019., tada je, 18-godišnji Portugalac odjednuo dres madridskog Atlética nakon što je Benfici na račun uplaćeno vrtgolavih 127 milijuna eura.

João Félix najavljivan je kao veliki talent, što je nedvojbeno i bio, međutim, njegov napredak u španjolskoj prijestolnici ne ide planiranim stopama. Niti njega, niti kluba. Četvrta mu je već ovo sezona pod palicom Diega Simeonea, a u posljednje se vrijeme sve više spominju nesuglasice između argentinskog trenera i 22-godišnjeg ofenzivca.

Felix se u posljednje vrijeme pobunio na svoju minutažu, za koju smatra kako bi trebala biti veća, međutim, i dalje dobiva prilike na kapaljku koje se većinom svode na ulaske s klupe. Očito je kako nešto ne štima između njega i Simeonea, a Marca javlja kako je Atlético tijekom ljeta odbio ponudu Bayerna vrijednu 100 milijuna eura.

image

Joao Felix

OSCAR DEL POZO CANAS

I dok je Felix u prošlosti bio gotovo nedodirljiv, sada je odnos njega i trenera pao na vrlo niske grane, a tko zna kako bi sada čelnici kluba reagirali na takvu izdašnu ponudu, kakva je bila ona od bavarskog kluba. Nije karakteristično da Bayern nudi takav iznos za nekog igrače, ali Felix bi bio svojevrsna zamjena za Roberta Lewandowskog, iako nisu isti tip igrača, međutim, njemački prvak očito je smatrao kako bi im on mogao biti igrač na kojem će graditi budućnost kluba.

Nije isključeno da klub napusti u zimskom prijelaznom roku, a osim već zainteresiranog Bayerna, u utrku bi se trebali uključiti još Manchester United i PSG.

Felix je dodatno otežao svoju situaciju u klubu nakon što se saznalo kako je, poslije utakmice protiv Bayer Leverkusena u srijedu, završio na proslavi rođendana svoje djevojke na kojoj je, navodno, konzumirao alkohol i pušio nargilu. Odigrao je tek jedan kompletan susret, još tamo početkom rujna protiv Real Sociedada, a u posljednje vrijeme uglavnom ulazi s klupe u završnim fazama dvoboja.

Upisao je ukupno 15 nastupa ove sezone u kojima je upisao tri asistencije, a na pogodak bi, kako stvari stoje, mogao čekati još neko vrijeme.

Linker
25. travanj 2024 08:02