Igrači Celte i sudac Pablo Gonzalez Fuertes

 MIGUEL RIOPA Afp
ŽESTOKI NAPADI

‘Pa sudac je još samo trebao svirati četvrti penal za Real i onda ga sam izvesti!; Evo, više nema krize...‘

‘Čini se da je njegova želja bio hat-trick Karima Benzeme, da se tome nadao‘.
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 04. travanj 2022. 09:30

Tri kaznena udarca, od kojih dva iskorištena, uz nepriznati pogodak Celti i Real Madrid se iz Viga u subotu vratio neokrznut. Pobjeda 2:1 momčadi Carla Ancelottija (nije vodio momčad zbog Covida, ali zato je na klupi Reala bio njegov sin Davide) za sigurnost na vrhu ljestvice i novi korak prema 35. naslovu prvaka Španjolske. Luka Modrić je za pobjednike igrao do 74. minute.

"Dajte im prvenstvo!", vrišti s naslovnice nedjeljnog broja katalonskog lista Sport uz fotografiju na kojoj se igrači Celte žale sucu Pablu Gonzalezu Fuertesu nakon jedne od tri najstrože kazne koju je dosudio za goste.

Iziritirani su onima kojima Real nije pri srcu, ali u Španjolskoj ništa novo. Pitanje je bi li sudac svirao kaznene udarce da su ti prekršaji bili na drugoj strani, no nekakvih kontakata je bilo, tako da sucu njegovi šefovi službeno na tim odlukama neće prigovoriti. Ima zato tko hoće...

image
MIGUEL RIOPA Afp

- Nisam protiv sudaca, ali postoje ljudi koji im mogu pomoći. U ponovljenoj snimci trećeg kaznenog udarca vrlo jasno se vidi da Kevin Vazquez drži ispruženu nogu i da Ferland Mendy namjerno traži tu njegovu nogu. Eto, ovog tjedna više nema krize u Real Madridu i takve stvari su za njih dobre - jasno je poručio trener domaćina Eduardo Coudet.

Još je žešći bio prvi napadač Celte Iago Aspas, koji je nakon utakmice izjavio:

- Sudac je još samo trebao svirati četvrti kazneni udarac i sam ga izvesti. Čini se da je njegova želja bio hat-trick Karima Benzeme, da se tome nadao.

Desetku Celte, nekadašnjeg napadača Liverpoola i Seville, danas 34-godišnjaka, sigurno čeka nekakva kazna, ali Real je zato nekažnjen za neuvjerljivu igru prošao Galiciju. Nakon teškog 0:4 poraza u El Clasicu u posljednjem kolu prije reprezentativne pauze, trebala je Kraljevskom klubu pobjedu na Balaidosu. Ne toliko bodovno, jer pratitelji su stvarno daleko, ali za vraćanje dobre atmosfere itekako. U srijedu gostuju kod Chelseaja u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka i bivši vratar londonskog kluba, u subotu jedan od junaka pobjede u Vigu, Thibaut Courtois upozorio je svoje suigrače:

- Pobjeda je bila vrlo važna, ali u nekim trenucima nedostajao nam je pravi intenzitet, a Chelsea je u tome vrlo dobar.

Benzema je zabio oba pogotka za madridski klub. Prvo je poentirao s bijele točke u 19. minuti, drugi pokušaj vratar Matias Dituro mu je obranio u 64., ali francuski 34-godišnjak pet minuta kasnije uspješno se poveo za slavnom uzrečicom "treća - sreća". Pogodio je za 2:1, sasvim dovoljno za trijumf.

image
MIGUEL RIOPA Afp

Numerološki gledano, Benzema je već u subotu u Vigu potpisao najuspješniju sezonu u svojoj karijeri. U 35. nastupu, došao je do brojke od 34 pogodaka za Real u svim natjecanjima. Dosadašnji rekord bila su mu 32 gola iz sezone 2011./12. u 52 nastupa, u Lyonu je u sezoni 2007./08. zabio 31 u istom broju utakmica. Prvi topnik La Lige u njenom 2021./22. izdanju s 24 gola (sedam ih je postigao s bijele točke) u ovom ritmu će do kraja sezone stići do drugog mjesta na ljestvici najboljih strijelaca Reala u povijesti. Raul Gonzalez je zabio 323 gola, Benzema tek deset manje, a pred Realom je još, barem, deset utakmica do završetka sezone. O preuzimanju trona Benzema ipak ne može razmišljati, njegov bivši suigrač Cristiano Ronaldo 2018. je Real napustio s nevjerojatnih 450 postignutih golova...

Linker
25. travanj 2024 15:46