PAU BARRENA Afp
ZANIMLJIVA PRESICA XAVIJA

‘Pa to je nevjerojatno! Kažu da je Barcelona defenzivna momčad, a mi smo najofenzivniji u Europi‘

‘Nikada u životu nisam koristio 4-4-2. Ne sviđa mi se taj sustav i nisam s njim radio‘, kaže Xavi
Piše: JL.Objavljeno: 19. veljača 2023. 11:58

Barcelona se trenutačno nalazi na razmeđi dviju utakmica s Manchester Unitedom (prvi je susret na Camp Nouu završio 2-2), u šesnaestini finala Europske lige. A između europskih obveza locirao se Cadiz (večeras u 21 sat), klub iz donjeg doma La Lige, ali momčad koja je u posljednja dva ogleda na Camp Nouu odnijela četiri boda (pobjeda i remi).

- Sastav iz Andaluzije očito zna kako će igrati protiv Barcelone, jer nas je u zadnjoj utakmici na Camp Nouu pobijedio. Cadiz će postaviti niski blok i fanatično se braniti. Mi ćemo zasigurno imati više loptu u nogama, ali moramo znati što nam je s njom činiti – upozorava Xavi, trener Barcelone.

Za očekivati je nove rotacije u momčadi, u odnosu na sastav koji je igrao protiv Uniteda. Priliku bi mogli dobiti Ferran Torres i Ansu Fati...

- Puno se utakmica nakupilo u kratkom vremenu i dosta igrača osjeća umor. Neke bismo izmjene napravili neovisno o ishodu utakmice s Manchester Unitedom. Ima dosta igrača koji vrijedno treniraju i zaslužuju priliku. Ferran ima povjerenje stožera. Kao i Ansu. On ima sposobnosti biti naš Rashford.

Xavi je govorio i o formaciji koju njegova momčad prezentira na terenu...

- Nikada u životu nisam koristio 4-4-2. Ne sviđa mi se taj sustav i nisam s njim radio. Otvaram teren s krilom, krilom i bekom, dva krila... Alternativa nas čini jačima. Protiv Reala smo igrali 3-4-3, jer madridska momčad ima dijamantnu formaciju na sredini terena i morali smo im parirati. Čuo sam da je Barcelona defenzivna momčad. To je nevjerojetno! Pa, mi smo uz Manchester City najviše napadački orijentirana momčad u Europi! Igramo ili 4-3-3 ili 3-4-3. Nikada neće vidjeti da Barcelona igra 4-4-2!

Linker
26. travanj 2024 05:31