Ron Lyon/zuma Press/profimedia
ZA BUDUĆNOST KLUBA

Pala dva velika potpisa u Madridu: Modrićevi suigrači ušli u ‘klub milijarda‘, Real ih sad ima petoricu

Pridružili su se rijetkoj skupini kojoj pripadaju Vinicius, Rodrygo i Militao
Piše: SNObjavljeno: 12. listopad 2023. 09:15

Početak reprezentativne stanke Real Madrid iskoristio je da bi osigurao dva iznimno značajna potpisa. Federico Valverde i Eduardo Camavinga produžili su ugovor u Kraljevskom klubu za godinu dana mnogo prije isteka inicijalnog roka. Urugvajac i Francuz tako će umjesto do 2027., biti igrači Reala najmanje do 2028. godine.

Osim što je budućnost Reala još malo stabilnija, Valverde i Camavinga novim su potpisom stigli u "klub milijarda". Ako će, naime, ijedan klub biti zainteresiran za usluge ovih veznjaka, morat će isplatiti cijenu od milijarde eura. Novi ugovor došao je i ruku pod ruku sa značajnim poboljšanjem plaće. Marca piše da Carlo Ancelotti, ali i uprava Reala, smatraju Valverdea i Camavingu ključnim veznjacima u bliskoj budućnosti jer Madriđani planiraju formirati momčad naglašenih fizičkih i tehničkih sposobnosti.

Inače, otkupna klauzula od milijarde eura na Santiago Bernabeuu nije nepoznanica. Radi se nerijetko viđenoj stavci kada su u pitanju igrači s kojima klub želi surađivati na duže staze. Prije Valverdea i Camavinge, u "klub milijarda" ušli su Vinicius Junior, Rodrygo i Eder Militao, a prethodno je istu klauzulu imao i Karim Benzema. O milijardama se govori i na rivalskoj strani, gdje vrtoglavu otkupnu klauzulu drže Ferran Torres, Ronald Araujo, Pablo Gavi, Pedri, Ansu Fati i Lamine Yamal.

Camavinga je stigao u Real na ljeto 2021. godine iz Stade Rennesa za 31 milijun eura, a od početka ove sezone praktički je standardni član prve postave, bilo u vezi ili na lijevom beku. Ostaje nam za vidjeti hoće li to ostati trend i oporavkom Realovih bekova, odnosno Ferlana Mendyja. Valverde je još sigurnijeg statusa, prošle sezone oduševio je prikazanom igrom na različitim pozicijama, ukrasio ih s nekoliko spektakularnih golova, stoga nije ni čudo da Real bez dvojbi štampa ugovore mnogo prije njihova isteka.

Nove madridske vijeti najmanje će se svidjeti velikanima iz Premier lige, koji su ovog ljeta stajali u redu ne bi li se raspitali o Valverdeu, što se posebice odnosi na Chelsea i Liverpool. Međutim, Florentino Perez nije želio ni slušati ponude.

Linker
28. travanj 2024 12:00