OSCAR BARROSO Dppi Via Afp
Vijesti iz Madrida

Pao dogovor o budućnosti Luke Modrića, jedan od najskupljih realovaca opet ozlijeđen: ‘Nešto se događa‘

Otkako je stigao iz Chelsea za čak 100 milijuna eura u Realu skuplja samo ozljede
Piše: SN, HinaObjavljeno: 15. ožujak 2021. 16:25

Budućnost Luke Modrića u redovima Real Madrida nije upitna.

Dugo se po španjolskim medijima nagađalo o budućnosti kapetana hrvatske reprezentacije kojem na kraju sezone istječe ugovor s Real Madridom i koji će 9. rujna proslaviti 36. rođendan.

A ako je bilo ikakvih sumnji, sam Modrić ih je sve razuvjerio svojim igrama ove sezone u kojoj je jedan od najboljih igrača 'Kraljevskog kluba'.

Talijanski transfer guru Fabrizio Romano tvrdi da je Hrvat s Realom dogovorio novi jednogodišnji ugovor još u siječnju, a da je samo pitanje vremena kada će službeno objaviti da je suradnja produljena.

Modrić je u Real stigao 2012. godine iz Tottenhama, a jednogodišnje bi produljenje značilo da će se u Madridu zadržati punih deset godina. To mogu samo najveći. A Modrić je ove sezone skupio čak 34 nastupa za Real i pritom upisao 4 gola i 4 asistencije u svim natjecanjima.

Za razliku od Modrića čiji ostanak ne bi smio biti upitan, budućnost kapetana Sergija Ramosa i Lucasa Vazqueza i dalje je pod velikim upitnikom.

Hazard opet ozlijeđen

Vezni igrač španjolskog nogometnog velikana Real Madrida Belgijanac Eden Hazard ponovo se ozlijedio zbog čega će propustiti sutrašnji uzvratni susret osmine finala Lige prvaka protiv Atalante.

Hazard je subotnjem ogledu protiv Elchea (2-1) zaigrao u posljednjih 15 minuta i ponovo se ozlijedio.

"Kraljevski klub" je u ponedjeljak objavio kako belgijski veznjak ima problema s ozljedom liopsoasa, mišića koji spaja lumbalni dio kralježnice i donji dio tijela. Međutim, nisu naznačili vremensko razdoblje njegove odsutnosti.

"Hazard neće biti spreman. Želim biti pozitivan i nadam se da to neće biti preveliki problem. Želimo mu pomoći i nadamo se da će se vratiti što je prije moguće," rekao je Zidane na konferenciji za novinare.

"Nešto se događa, jer on nikada nije bio ozlijeđen u cijeloj karijeri (prije dolaska u Real) ili je imao vrlo malo ozljeda", dodao je Zidane.

Hazard je na Santiago Bernabeu stigao 2019. iz Chelsea za čak 100 milijuna eura, no u Realu za sada skuplja jedino ozljede. Ovo mu je već deveta. Do sada je za Real upisao svega 36 nastupa i postigao četiri gola.

U prvoj sezoni u Španjolskoj odigrao je samo 22 susreta u svim natjecanjima postigavši samo jedan pogodak. Odmah po dolasku je zbog ozljede koljena propustio tri utakmice, a u prosincu 2019. je zbog ozljede fibule pauzirao više od tri mjeseca.

Ove sezone propustio je prvih osam utakmica zbog problema s mišićima, a još jednu zbog koronavirusa. U studenom se ponovo ozlijedio, a dijagnosticirana mu je ozljeda mišića desne natkoljenice.

Real Madrid je u prvom susretu osmine finala u Bergamu pobijedio sa 1-0, a uzvrat je u utorak u Madridu.

Linker
24. travanj 2024 09:28