OSCAR DEL POZO Afp
Što donosi budućnost?

Perez ima plan i priliku za maestralan potez! Jasno je i tko napušta klub, ali Kraljevi bi mogli biti još jači

Svlačionica će donijeti provjetravanje, ali iz nedolaska Mbappéa kani izaći snažnija
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 30. svibanj 2022. 12:17

Nije baš pristojno mamurnog čovjeka pitati kako ste, no jutro nakon novog velikog slavlja, još opijen uspjehom, taj trofejni starac Real Madrid podigao se i konkurentima jasno poručio:

- Ne brinite vi za mene, Real ćete opet gledati ovdje, gdje se zbrajaju medalje...

Dojam je, naime, da je ova Realova titula utoliko velika jer je putem rušio sve: i bolje, i skuplje, i gladnije, i one koje su analitičari obasipali većim postocima, i one koji su ponavljali da gerijatrijska klinika jednom mora pasti. Konačno, ova titula pobijedila je i Kyliana Mbappea. Još do subote ujutro, Real se mogao smatrati jednim od većih gubitnika prijelaznog roka koji nije ni započeo, a onda je taj isti Real, koji je na "dejtu" dobio košaricu, a mlada je pošla za drugim, stigao sam na oltar Notre-Damea dok su udvarače pohrlile kako bi mu pale u zagrljaj.

image
FRANCK FIFE Afp

Real će ovoga ljeta doživjeti određene promjene, no dojam je da bi nakon ovog trijumfa iz svega mogao izaći još snažniji i gladniji. Posve je jasno da klub na kraju sezone napuštaju Marcelo, Bale, Isco, a vrlo vjerojatno i Jović, Mariano Diaz, možda i Asensio, Vazquez, Ceballos... Sigurno pola tuceta igrača će otići, a Real je već spreman reagirati, pogotovo jer je u "kasici" ostalo dovoljno ušparanog novca za Mbappea, a ulit će se i godišnja plaća Garetha Balea, Isca, Marcela i ostalih.

S obzirom da je već dogovoren besplatni dolazak braniča Rüdigera iz Chelseaja, obranu bi "kraljevi" još pojačali s njegovim dosadašnjim klupskim kolegom Reecom Jamesom, dok se u vezi spominju Monacov Aurélien Tchouameni, a u napadu Leipzigov sjajni Christopher Nkunku. No, još je u igri brdo kombinacija, i trebat će pričekati da se razbistri koga točno Perez i Ancelotti pikiraju.

image
JAVIER SORIANO Afp

Uz trenutnu postojeću bazu, Real bi mogao s ulaganjima od cca. 150-ak milijuna eura, koliko mu se praktički otvorilo s bonusima osvajanja LP-a, Primere i ugovorima igrača na odlasku, ovo ljeto mogao odigrati maestralno. Konačno, Perez je stari "prefriganac", i silno je sada motiviran i Mbappeu pokazati koliko je pogriješio, i PSG-u dokazati da je bez obzira na tu jednu pobjedu, Real ipak još uvijek veći i moćniji. Stoga se s pravom očekuje prasak, ali i obnovljena svlačionica s opet jasnim ambicijama osvajanja svega i svačega. A ako su mogli ovako, jasno je za što će biti kadri sljedeće sezone. Možda ih i analitika ovoga puta malo pomazi. Tko zna...

Linker
16. travanj 2024 09:53