JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN Afp
BIJES ZBOG MBAPPÉA

‘Pet mjeseci je to radio, izdao nas je! Kad ga vidim u reprezentaciji, pomislim - to nije moguće‘

Nova zvijezda Reala, Kylian Mbappé, suočava se s teškim kritikama nakon odlaska iz Pariza
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. lipanj 2024. 20:53

Iza odlaska Kyliana Mbappéa u Real, odnosno načina na koji je napustio Park prinčeva, još će se neko vrijeme vući repovi. U Parizu su razočarani...

- Pet mjeseci kod Kyliana se nije vidjela želja. Nije to problem trenera, predsjednika, navijača... Problem je samo respekta. Kada sebe stavljate u kategoriju najboljih igrača na svijetu, morate imati stav koji uz to dolazi. Morate se boriti za svoje suigrače, za svoju zemlju, za svoj klub. Mislim da nas je izdao sa svime - prokomentirao je nekadašnji nogometaš PSG-a Jerome Rothen.

Dodao je i kako je "sezona bila katastrofalna od početka do kraja što se tiče imidža i komunikacije".

- Jako sam ljut na njega jer kad ga vidim u francuskoj reprezentaciji pomislim: To nije moguće - kazao je Rothen uspoređujući Mbappéov stav iz posljednje sezone u dresu PSG-a s onim kojim je imao u prijateljskoj utakmici protiv Luksemburga (3:0).

- Igrao je s osmijehom, u uajedništvo s navijačima. Sama bit nogometa je sve što nismo vidjeli tijekom cijele sezone u PSG-u - dodao je Rothen.

Samo nekoliko dana nakon osvajanja 15. Lige prvaka Real je i službeno obznanio potpis francuskog nogometaša koji na Santiago Bernabeu dolazi bez odštete nakon što mu je istekao ugovor s PSG-om kojeg nije produljio. Bonus za potpis ugovora koji će trajati do lipnja 2029. iznosit će čak sto milijuna eura. Uz to, Mbappe će imati plaću od oko 15 milijuna eura godišnje.

Također, Mbappe i Real su postigli dogovor oko postotka zarade od dresova i opreme s njegovim imenom.

Linker
07. lipanj 2024 20:53