Lionel Messi slavi pogodak Alavesu
 LLUIS GENE Afp
TRIJUMFI FAVORITA

Pobjede Vrsaljka i Rakitića, Barcelona zabila pet komada, Messi pogodio dvaput i još jednom asistirao

Lider španjolskog prvenstva na gostovanju u Granadi došao je do teške, ali i vrlo važne pobjede
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 13. veljača 2021. 23:21

Barcelona je razbila Alaves 5:1 na kraju subotnjeg programa španjolske La Lige. Messi i Trincao dali su po dva gola, a posljednjeg u 80. minuti Junior Firpo. Gosti iz Baskije smanjili su na 2:1 golom Luisa Rioje u 57. minuti, ali pali su u finišu susreta od 74. do 80. minute primivši još tri pogotka. Zanimljivo da je Ronald Koeman, trener Barcelone, u prvu postavu stavio 18-godišnjeg veznjaka. Gvinejac Ilaix Moriba debitirao je u španjolskom prvenstvu, te odigrao 64 minute.

Messi je bio raspoložen, osim dva gola imao je i jednu asistenciju, pet puta je pucao u okvir te podijelio još nekoliko odličnih dodavanja. Sa 15 pogodaka drugi je strijelaca La Lige, iza Urugvajca Luisa Suareza koji nije zabio za Atletico te je ostao na 16. Atletico je došao do bitnih bodova na gostovanju kod Granade pobjedom 2:1. Nakon što na svojem terenu nije svladao Celtu, sastav trenera Diega Simeonea pod pritiskom je igrao kod Granade. No, golovima koje su zabili Llorente i Correa u drugom dijelu napravili su što su željeli.

Atletico je imao dominaciju u posjedu (62 posto), deset udaraca od toga četiri unutar okvira vrata, a domaćin je zabio iz jedinog šuta koji je pogodio metu. Jan Oblak nije imao nijednu obranu. Marco Llorente odigrao je ključnu ulogu. Prvo je u 63. minuti sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora probio Ruia Silvu na vratima, a nakon što je Venecuelanac Yangel Herrera iz druge akcije nakon kornera izjednačio, Llorente je asistirao za Angelu Correu, čiji šut je očešao domaćeg igrača i prevario golmana za 2:1.

Crveno-bijeli igrali su u sustavu 3-5-2, a u drugom poluvremenu Simeone je to promijenio u obranu s četvoricom. Tako je u 46. minuti umjesto veznjaka Kondogbije uveo Šimu Vrsaljka. Hrvatski reprezentativac osvojio je četiri od sedam duela, uzeo suparniku tri lopte, ali prema naprijed nije bio specijalno učinkovit, imao je dva centaršuta, nijedan nije došao na zacrtani cilj. Vratar Ivo Grbić sjedio je na klupi.

Atletico ima 54 boda i odigrao je 21 utakmicu. Real Madrid u nedjelju u 16.15 dočekuje Valenciju. On ima 46 bodova u 22 odigrana susreta. Barcelona je sada također na 46 bodova iz 22 nastupa. Sevilla je bila bolja od Huesce 1:0 pogotkom Munira EL Haddadija u 57. minuti. Ivan Rakitić igrao je 65 minuta, nije imao nijedan udarac prema golu. Sevilla ima 45 bodova iz 22 utakmice i na četvrtom je mjestu.

Linker
25. travanj 2024 15:59