Alex Caparros/Getty Images
SEZONA PUNA NEIZVJESNOSTI

POČELA NOVA SEZONA PRIMERE, PRVI SUSRET ZAVRŠIO BEZ POBJEDNIKA Atraktivni susreti tek slijede, najzanimljiviji derbi igra se u ponedjeljak

Piše: HinaObjavljeno: 18. kolovoz 2018. 01:06

Počela je nova sezona španjolske Primere. U prvoj utakmici nove sezone španjolskog nogometnog prvenstva Girona je ugostila povratnika u elitni razred Valladolid, a dvoboj je završen podjelom bodova i bez pogodaka.

U drugom večerašnjem susretu Levante je na gostovanju u Sevilli pobijedio Real Betis sa 3-0. Strijelci su bili Roger Marti (37) i Jose Luis Morales (54, 90+5).

Branitelj naslova Barcelona će u subotu ugostiti Alaves (22.15 sati), Real Madrid će u nedjelju biti domaćin Getafeu (22.15), a najzanimljiviji dvoboj prvog kola bit će sraz Valencije i Atletico Madrida, koji je na rasporedu u ponedjeljak od 20 sati.

Sezona koja je pred nama trebala bi ponuditi puno neizvjesnosti na svim razinama španjolskog prvenstva, od borbe za prvaka, za Europu, pa do borbe za ostanak u društvu najboljih. Glavni konkurenti za naslov su isti kao i u ranijim sezonama; Barcelona, Real Madrid i Atletico Madrid. Naslov brani Barcelona, Real je izazivač, a Atletico iz prikrajka vreba svoju priliku. Klubovi koji će se boriti za poziciju u Ligi prvaka su Valencia, Sevilla, Villarreal i Betis.

Treba naglasiti da je i La Liga od ove sezone uvela VAR (Video Assistant Referee) s kojim bi se trebao značajno smanjiti broj velikih sudačkih pogrešaka.

Linker
01. svibanj 2024 10:24