OSCAR J. BARROSO/AFP/PROFIMEDIA
RISKANTAN POTEZ

Pogledajte kako će izgledati novi najskuplji dres na svijetu: Hoće li ga nositi i Modrić?

Kraljevski klub zaradi više od 250 milijuna eura godišnje zahvaljujući Adidasu i dvama sponzorima
Piše: SNObjavljeno: 12. ožujak 2024. 10:11

Real Madrid i Adidas planiraju napraviti revoluciju kad je riječ o dresovima za sljedeću sezonu. Nakon nekoliko godina u kojima su plava, crna i ljubičasta boja prevladavale nad ostalim trendovima, za nadolazeću sezonu osmišljena su dva kompleta riskantnih krojeva i boja. Prvi će, kako drugačije i ne može biti, biti bijeli. Ali odlučili su riskirati s drugom i trećom garniturom koja će biti narančasta... i smeđa!

Real je već igrao u narančastom dresu prije deset godina, u sezoni kad je osvojena Décima. Boja je donijela sreću momčadi koju je i tada vodio Carlo Ancelotti.

Međutim, Kraljevski klub nikada u svojoj povijesti nije igrao u smeđem izdanju. Adidas je posljednjih godina znao eksperimentirati s neobičnim bojama kad je riječ o Realovim dresovima. Izmjenjivale su se crvena, ružičasta, zelena i posebno narančasta kao najrizičnija, ali ovaj globalni sportski dobavljač ide korak dalje sa smeđom varijantom koja nije baš uobičajena u svijetu nogometa.

Treba imati na umu i da se ovaj rizičan potez sprema za sezonu u kojoj prodaja dresova obećava rušenje brojnih rekorda dolaskom ‘zlatne koke‘, francuskog superstara Kyliana Mbappéa. Dres Madriđana iz godine u godinu najprodavaniji je na svijetu, no predviđa se da će se prodaja višestruko povećati dolaskom Francuza u španjolsku prijestolnicu.

Najskuplja majica na svijetu

Real Madrid se trenutno može pohvaliti da ima najskuplji dres na svijetu, na kojemu zaradi više od 250 milijuna eura godišnje zahvaljujući Adidasu i dvama sponzorima čiji logo nogometaši nose na prsima i na rukavu: Fly Emirates i HP.

Ove sezone Kraljevi bilježe procvat prodajom Bellinghamovih dresova. Englez je atrakcija ne samo u Španjolskoj, već i na međunarodnoj razini, a on je i nogometaš čije se ime najviše prodaje. U službenoj trgovini na Bernabéuu već je oborio brojne rekorde. Zajedno s Mbappéom Real će apsolutno pokoriti tržište.

Koje nogometne momčadi nose smeđu boju?

Nema puno timova koji obično biraju smeđu boju za svoje dresove. Najprepoznatljivija momčad s ovom primarnom garniturom je njemački Sant Pauli. Barça je u sezoni 2003/04, s Ronaldinhom kao zvijezdom, promovirala rezervni smeđi dres, a nedavno su ga nosili i nogometaši PSG-a i Arsenala.

Hrvatskoj je javnosti, pak, zanimljivije pitanje hoće li taj dres iduće sezone i naš maestro Luka Modrić. Hrvatski kapetan u rujnu će napuniti 39 godina, a sudeći po posljednjim njegovim nastupima i kontinuiranim ovacijama navijača nije nemoguće da mu Real produži ugovor za još jednu godinu.

Linker
17. travanj 2024 16:25