RICARDO LARREINA/AFP/PROFIMEDIA Ricardo Larreina/Afp/Profimedia
U PRAVI ČAS

Pogledajte prvi gol sezone Vatrenog koji se bori za mjesto u hrvatskoj reprezentaciji, novi show Lewandowskog!

Hrvatski reprezentativac postigao je pobjednički pogodak za Osasunu, Barcelona uvjerljivo slavila
Piše: A. Polić/HInaObjavljeno: 20. listopad 2022. 21:40

Osasuna je u 10. kolu španjolskog prvenstva na domaćem terenu s 1:0 pobijedila Espanyol, a pobjednički gol dao je Ante Budimir u 55. minuti.

Marokanac Abdessamad Ezzalzouli ubacio je loptu na peterac gdje je hrvatski reprezentativac nadvisio svog čuvara i glavom neobranjivo zakucao loptu u mrežu za vodstvo svoje momčadi. Budimiru je ovo bio prvi pogodak u aktualnoj sezoni.

Video Budimirovog gola pogledajte ovdje

Napadač koji se bori za poziciju u reprezentaciji na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru, prošle je sezone postigao devet golova i upisao dvije asistencije u 30 nastupa, a godinu ranije zabio je 12 zgoditaka u 33 nastupa za Osasunu.

Budimir i društvo sada se nalaze na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice sa 16 bodova, dok je Espanyol 16. sa samo 9 bodova.

image

Najbolji strijelac Primere Robert Lewandowski

JOSEP LAGO Afp

Barcelona je slavila u derbiju 10. kola Primere na Nou Campu protiv Villareala s 3:0. Dva pogotka za Barcu postigao je Robert Lewandowski koji s jedanaest pogodaka uvjerljivo vodeći na listi strijelaca.Poljak je prvi put zabio u 31. minuti, četiri minute kasnije povisio je na 2:0, a sudbinu gostiju zapečatio je Ansu Fati u 38. minuti.

SVA TRI POGOTKA BARCELONE POGLEDAJTE OVDJE

Nakon osme pobjede Barcelona zauzima drugo mjesto na tablici s 25 bodova. Prvi je Real Madrid koji ima tri boda više, Real Sociedad na trećem mjestu je skupio 22 boda, a Atletico Madrid na četvrtom mjestu ima dvadeset.

Katalonci su tako barem djelomično zaboravili na kiks u nedjeljnom Clasicu u Madridu i već su svoje misli usmjerili na pakleni raspored koji ih čeka u sljedećih mjesec dana do početka Svjetskog prvenstva u Katru.

Barcelona će u nedjelju ugostiti Athletic Bilbao, potom će Bayern München gostovati na Nou Campu, 29. listopada će ugostiti Valenciju, a u studenom će odmjeriti snage s Viktorijom Plzen, Almerijom i Osasunom.

Linker
20. travanj 2024 18:17