Ivan Rakitić

 JOAQUIN CORCHERO Dppi Via Afp
VELIKO PRIZNANJE

Pogledajte u kakvom je elitnom društvu završio Ivan Rakitić: ‘On je prava legenda La Lige!‘

Španjolska liga je izabrala 11 najboljih igrača koji su se vratili u svoj prethodni klub.
Piše: S.N.Objavljeno: 04. veljača 2022. 19:47

Svugdje pođi, svojoj kući dođi. Ovom uzrečicom su se vodili Dani Alves i Adama Traore kada su prihvatili ponudu Barcelone da se vrate na Camp Nou. Dani Alves je to napravio odmah po dolasku Xavija Hernandeza na mjesto trener, Traore posljednjih dana prijelaznog roka, a obojica bi u drugom dijelu sezone trebala biti važni kotačići u katalonskom stroju.

Povodom povratka ove dvojice igrača La Liga je izabrala 11 najboljih povratnika u svoje klubove, a među njima se našlo mjesta i za bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića. Podsjetimo, on je u ljeto 2014. iz Seville prešao u Barcelonu za 18 milijuna eura, a u drugom smjeru se vratio 6 godina kasnije u transferu vrijednom 3,5 milijuna eura.

"Ivan Rakitić je legenda La Lige koji je četiri puta osvojio ovo natjecanje dok je nosio dres Barcelone. Ipak, klub koji je njemu u srcu je Sevilla gdje je odigrao prve minute u španjolskom nogometu i postao kapetan kluba. Nakon uspješnog boravka u Barci, Rakitić se odlučio vratiti u svoj prvi španjolski dom kako bi još jednom vukao konce veznog reda Seville", stoji u službenoj objavi La Lige.

Hrvatski veznjak se nalazi u uistinu uglednom društvu. La Liga je, naime, podsjetila da su se u svoje klubove vratili Gerard Pique, Dani Carvajal, Diego Simeone, Asier Illarramendi, Gerard Moreno, Fernando Torres, Iago Aspas, Joaquin Sanchez, Jesus Navas i Antoine Griezmann.

Linker
05. svibanj 2024 09:04