Lionel Messi i bivši trener Quique Setien
 LLUIS GENE
TAMNA STRANA VELIKE ZVIJEZDE

‘Postoji drugi Messi! Sve ste vidjeli u dokomentarcu o Jordanu! A otkaz su mi spremili i prije tih 8:2‘

‘Tko sam onda ja da ga mijenjam? Ako ga svi oko njega prihvaćaju takvoga, i kako se ponaša godinama...‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. studeni 2020. 11:38

Bivši trener Barcelone Quique Setin dao je zanimljiv intervju za El Pais te progovorio o otkazu i ponašanju iza kamera najvećeg od najvećih - Leu Messiju.

U razgovoru s legendom španjolskom nogometa Vincenteom del Bosqueom Setien je prvo progovorio o otkazu. Na Camp Nou stigao je kao nasljednik Ernesta Valverdea u siječnju ove godine, a morao je otići u kolovozu, nakon 8:2 poraza od Bayerna u četvrtfinalu Lige prvaka.

"To je nešto što vas uništi, s takvim porazom ulazite u povijest kluba i ja za to preuzimam svoj dio krivnje. Međutim, poslije sam saznao da je odluka o mojoj smjeni donesena i prije tih 8:2. Sve sam saznao", tvrdi Setin.

image
LLUIS GENE

Posebno zanimljiv dio razgovora bio je onaj o Leu Messiju i njegovom 'drugom licu'.

"Ja mislim da je Messi najbolji nogometaš u povijesti. Bilo je i puno drugih velikih, veličanstvenih igrača, ali kontinuitet koji je taj dečko imao kroz sve ove godine nije imao nitko drugi. I tko sam onda ja da ga mijenjam? Ako ga svi oko njega prihvaćaju takvoga kakav je, i kako se ponaša godinama...", rekao je Setien i objasnio:

"S njim nije lako. Postoji jedno njegovo drugo lice iza ovoga koje se vidi prema vani i teško je nositi se s njim. To je zapravo svojstveno svim velikim sportašima, a to ste dobro mogli vidjeti u dokumentarcu o Michaelu Jordanu (The Last Dance). Jednostavno, vidite stvari koje ne očekujete", pojasnio je Setion i zaključio:

"On je jako rezerviran, povučen, ali vam na svoj način daje do znanja što želi i kakve stvari moraju biti. Messi ne priča puno".

Linker
27. travanj 2024 13:37