PIERRE-PHILIPPE MARCOU/AFP
Drugačiji pristup

Potpuni zaokret Reala u doba korone: Evo koliko su ljetos zaradili na prodajama i uštedjeli

Samo na plaćama zvijezda poput Garetha Balea i Jamesa Rodrigueza ušteđeno je oko 40 milijuna eura
Piše: SNObjavljeno: 07. listopad 2020. 15:41

U Real Madridu ovog ljeta nisu kupovali igrače i odlučili su se za štednju. Tako je Martin Odegaard, koji je vraćen s posudbe iz Real Sociedada, jedini novi igrač koji je pristigao u svlačionicu.

Los Blancosi su pod vodstvom predsjednika Florentina Pereza u prijelaznim rokovima znali biti itekako rastrošni, ali pandemija koronavirusa natjerala je sada Real na puno oprezniji pristup. Kada se tome pridodaju planovi oko obnove Santiago Bernabeua i plan za kupnju Kyliana Mbappea sljedećeg ljeta, transferi su izostali.

Ali zato je Real jako reducirao broj igrača na platnoj listi i napuni blagajnu. Na Javiju Sanchezu, Borji Mayoralu, Achrafu Hakimiju, Sergiju Reguilonu, Oscaru Rodriguezu, Daniju Gomezu i Jorgeu de Frutosu Real je zaradio 90 milijuna eura, ako se tu pridodaju posudbe ili prodaje igrača iz omladinskog pogona (Pablo Rodriguez, Alvaro Martin, Franchu, Javi Hernandez, Fran Garccia, Martin Calderon, Miguel Baeza, Sergio Lopez, Manu Hernando i Soro), zarada se penje na 110 milijuna eura, navodi Marca.

Ako se tu pridodaju i posudbe Jamesa Rodrigueza i Garetha Balea u Everton, odnosno Tottenham, samo na njihovim plaćama je ušteđeno oko 40 milijuna eura.

Stil poslovanja na kakav od Reala nismo navikli...

Linker
15. travanj 2024 23:54