Prvi El Clasico za Roberta Lewandowskog

 FREDERIC J. BROWN Afp
BIT ĆE TO SPEKTAKL

Poznat je termin prvog ovosezonskog El Clasica! Real će uoči velikog derbija imati jednu veliku prednost

Kraljevski klub zasad je na maksimalnom učinku, a Katalonci će učiniti sve da to pokvare.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. rujan 2022. 17:43

Postalo je poznato kada će točno, kojega dana, biti odigran prvi ovosezonski veliki derbi u Španjolskoj. Nogometaši madridskog Reala i Barcelone tako će se sučeliti u nedjelju, 16. listopada na Santiago Bernabeuu, a vrijeme početka odmjereno je na 16.15 sati. U prošlosti je El Clasico "lutao" po danu, nekad ga se gledalo u 13 sati kako bi se pogodovalo azijskom tržištu, nekad je znao biti i u 22 sata kako bi ga mogli u "normalno vrijeme" pogledati Amerikanci... Sad je nađemo srednje, popodnevno vrijeme u Europi.

Real je zasad maksimalan u Primeri, a do prvog ovosezonskog El Clasica čekaju ga još prvenstveni dvoboji protiv Osasune kod kuće te Getafea u gostima, uz dva dvoboja sa Šahtjorom u Ligi prvaka. Barci koja je jedina dva boda ove sezone prosula na startu protiv Rayo Vallecana najprije dolazi gostovanje na Mallorci te domaći dvoboj sa Celtom iz Viga. U Ligi prvaka Katalonci imaju znatno težeg suparnika, s obzirom na to da se dva puta moraju sastati s milanskim Interom.

Zasad Carlo Ancelotti nema problema sa sastavljanjem momčadi, budući da su mu sve uzdanice na broju, dok u Barceloni određeni igraći imaju problema s ozljedama. Neće biti Ronalda Arauja, Memphisa Depayja, a vjerojatno ni najrecentnijeg pojačanja, Julesa Koundea.

Linker
25. travanj 2024 10:41