Ilustracija

 TOM DUBRAVEC/CROPIX
FINALE DOIGRAVANJA

Poznat je zadnji klub koji će iduće sezone igrati u Primeri: Girona slavila kod Tenerifea i ušla u elitu

Girona je Segundu završila kao šesta, zauzevši posljednju poziciju koja je vodila u doigravanje...
Piše: HinaObjavljeno: 19. lipanj 2022. 23:36

Nogometaši Girone posljednji su putnici u elitni razred španjolskog nogometa nakon što su u finalu doigravanja u dvije utakmice pobijedili Tenerife ukupnim rezultatom 3-1.

Nakon što je prva utakmica završila bez pogodaka, Girona je u uzvratu na gostovanju u Santa Cruz de Tenerifeu pobijedila Tenerife sa 3-1 i nakon 2019. vraća se u elitni razred španjolskog nogometa.

Gosti su poveli u 42. minuti golom Christiana Stuania iz kaznenog udarca. Izjednačio je Carlos Ruiz u 59. minuti, no devet minuta kasnije Jose Leon je zatresao vlastitu mrežu za novu prednost Girone. Konačnih 3-1 postavio je Arnau Martinez u 80. minuti.

Girona je Segundu završila kao šesta, zauzevši posljednju poziciju koja je vodila u doigravanje za Primeru. U polufinalu je preskočila Eibar nakon što je u prvom susretu izgubila kod kuće 0-1, a u uzvratu nakon produžetaka slavila sa 2-0.

I u finalu protiv Tenerifea nije zabila gol kod kuće (0-0), no u uzvratu na stadionu Heliodoro Rodríguez Lopez je odigrala sjajno.Direktan plasman u Primeru izborili su Almeria i Valladolid, a iz elitnog su razreda ispali Granada, Levante i Alaves.

Linker
25. travanj 2024 07:09