OSCAR DEL POZO Afp
OGLASIO SE TALIJAN

Poznati potencijalni nasljednici Carla Ancelottija: ‘Modrić? Donijet će najbolju moguću odluku‘

Madridski klub ne stoji dobro u prvenstvu, a u polufinalu Kupa kralja su izgubili prvu utakmicu od Barce
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. ožujak 2023. 14:31

Hoće li Carlo Ancelotti ovog ljeta ostati na klupi Real Madrida, ili će početi razmišljati o mogućnosti preuzimanja reprezentacije Brazila?

Odgovor će u najvećoj mjeri ovisiti o rezultatima koje će s Los Blancosima ostvariti do kraja sezone, no poraz od Barcelone u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja odigranoj u Madridu već je napravio svoje, glasine su krenule.

Trenerska je pozicija u Realu uvijek pod povećalom, i priznaju se samo najveća i najbolja ostvarenja. Ancelotti je jedan od najuspješnijih trenera u novijoj klupskoj povijesti, ali ni to mu nije jamstvo za zadržavanje posla, jer se iz godine u godinu traži novo potvrđivanje.

Tako ABC izvještava kako je Ancelotti svjestan da je njegova pozicija u Realu ‘pod oblakom sumnje‘, najviše zbog zaostatka u prvenstvu, a najnoviji poraz od Barcelone donio je nove upitnike.

Velik broj članova Realovog menadžmenta želio bi da Ancelotti i dalje ostane trener, no o tome će odlučiti ljudi s najviših klupskih razina. A predsjednik Florentino Perez navodno baš i nije zadovoljan trenerom.

Perez je Ancelottiju zamjerio što je u gradskom derbiju s Atleticom (1:1) nije od prve minute u sastav uvrstio Luku Modrića, Aureliena Tchouaménija i Eduarda Camavingu, odnosno što nije s najjačom postavom krenuo po pobjedu.

ABC je objavio i imena potencijalnih Ancelottijevih nasljednika. Jedan od njih je legendarni napadač Raul Gonzales, koji već dugo mašta o Realovoj klupi, a u međuvremenu je stekao korisno iskustvo kao trener Real Madrid Castille, druge momčadi madridskoga kluba.

Druga je opcija Mauricio Pochettino, bivši trener Tottenhama i Paris Saint-Germaina koji je i dalje slobodan nakon što je prošlog ljeta napustio Park prinčeva.

Ancelotti: Modrićev ugovor nije problem ni za njega, ni za klub, ni za mene

Real je izgubio od Barcelone u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja, a kako u prvenstvu zaostaju 7 bodova, u Madridu se preisputuju mnoge stvari. Tako je Carlo Ancelotti na konferenciji za medije uoči prvenstvene utakmice protiv Betisa govorio o mnogim stvarima, ne samo u toj utakmici. Talijanski trener se još jednom osvrnuo na utakmicu protiv Barcelone.

"Ponovit ću ono što sam rekao odmah nakon utakmice - bila je to dobra utakmica. Neke stvari trebamo popraviti, ali bila je to dobra utakmica."

Ancelotti je pričao i o produženju ugovora za Luku Modrića.

"To nije problem, Modrić će napraviti ono što treba napraviti. Pregovara s klubom i donijet će najbolju moguću odluku. Tu nema nikakvih problema ni za njega, ni za klub, ni za mene", rekao je Ancelotti i istaknuo neke stvori kod igre Modrića, ali i Tonija Kroosa:

"Postoje igrači koji razmišljaju o sljedećem potezu prije nego prime loptu. Oni ne trče toliko, ali prave to da lopta trči umjesto njih. Znate, lopta se ne znoji", ispričao je Ancelotti. (ef)

Linker
17. lipanj 2024 12:42