PRESSINPHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA Pressinphoto/Ddp Usa/Profimedia
MAESTRO JE SVE REKAO

Prava istina o nastavku karijere Luke Modrića? Kapetan Hrvatske je zapravo već potpisao novi ugovor

Posljednja u nizu glasina je da je Modrić vodstvu Reala priopćio odluku da ode u Saudijsku Arabiju
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 02. lipanj 2023. 07:08

U bespućima interneta algoritmi će vas samo u posljednjih nekoliko dana počastiti s bezbroj odluka o nasljedniku Modrića, o Realovom otpisu Modrića, o ponudama Modriću iz Saudijske Arabije, o potpisu Modrića i ostanku u Realu, o Perezovoj naredbi Ancelottiju da Modrića manje koristi, o Modrićevoj želji da ostane do kraja karijere u Realu, o Modrićevoj odluci da ipak ide iz Reala, o...

Mnoštvo je novokomponiranih znalaca tržišta, dobro upućenih, koji svakog dana imaju novu verziju ekskluzive oko istih tema. Dakle, posljednja u nizu je da je Luka Modrić priopćio odluku Real Madridu da ide u Saudijsku Arabiju i kako se predomislio oko nastavka karijere. Kada stvari pogledate barem približno logici nogometa, tržišta i pripadajućih pravnih odnosa, onda ne treba biti osobiti znalac da bi se shvatilo što je realno, a što nije.

Uzmimo slučaj Luke Modrića. Koji je cijelu sezonu, uz stalne doze vijesti o "novim nasljednicima", imao stav da želi ostati u Realu, i nedavno je na dvije tiskovne konferencije, prije Liverpoola i Manchester Cityja, vrlo jasno kazao što slijedi.

image
PAUL ELLIS Afp

Na Anfieldu je ponovio da se njegov stav zna i da ne razmatra nikakvu ponudu osim one koja mu je najavljena od Reala. U Manchesteru je na istu temu bio i određeniji.

- Sve je isto osim što sam s klubom razgovarao i stvari idu dobro u kontekstu nastavka suradnje.

Već je to bio jasan odraz kako je Modrić sve dogovorio s Florentinom Perezom te da ostaje u Realu. Daljnji tijek izvještavanja Marce i AS-a tako je i potvrđivao, iako su i oni do tada vrlo često, pogotovo Marca, selili iz Reala, prema Saudijskoj Arabiji.

Upućeniji će s priličnom sigurnosti kazati kako je Modrić zapravo već potpisao ugovor, ali se čeka tajming za objavu. Isto vrijedi i za Tonija Kroosa, koji je duže vagao hoće li uopće nastaviti igrati nogomet. Naposljetku, prošli tjedan je kazao da se nada kako će Nacho i Ceballos ostati te mu je žao što neće više igrati s Asensiom koji odlazi. Drugim riječima i Kroos je već potpisao još jednu sezonu, i čeka se službena objava.

No, valjda tako to ide danas u virtualnoj zbilji, svijetu umjetne inteligencije, pa ne treba očekivati da će drugačije biti nakon objava novih ugovora. Slijedit će vijesti o obratima, nezadovoljstvu i želji za odlaskom. I nasljednicima.

Realnosti kao da nisu presudne, nego sočne priče, što god to značilo...

Linker
18. travanj 2024 05:50