Joan Laporta

 LLUIS GENE Afp
NE STIŠAVA SE BURA

‘Pravi su se našli komentirati suđenje!‘ Barca oplela po Realu: ‘To što se dogodilo na Bernabeuu je sramota‘

‘Mislim da sudačka organizacija mora odgovoriti na niz pritisaka koji su se na suce pojavili tijekom sezone‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. siječanj 2024. 10:18

Tko o čemu, a Barcelona i Real Madrid o – sucima. Naravno, španjolski nogometni velikani mudro šute kad im sudačke odluke idu u korist. Međutim, kad suci ‘pomognu‘ velikom rivalu, napad je odmah lansiran.

U nedjelju se digla velika buka u medijskom prostoru zbog suđenja na utakmici Reala i Almerije i kontroverzne pobjede (3:2) domaćeg sastava.

Mnogi su smatrali da je Almeria oštećena, a u taj vlak odmah se ukrcala i Barcelona.

- Ako govorimo o tome, kazne nas, ali svi su to vidjeli. Bit će jako teško osvojiti ovu ligu – rekao je između ostalog trener Barcelone Xavi Hernandez.

Sve VAR odluke u utakmici Reala i Almerije išle su u korist domaćina, a potrebu da se oglasi na tu temu osjetio je i prvi čovjek Katalonaca Joan Laporta.

- Ono što se dogodilo na Bernabeuu bila je sramota. Mislim da sudačka organizacija mora odgovoriti na niz pritisaka koji su se na suce pojavili tijekom sezone. Ako odgovora ne bude, to nas ostavlja vrlo nemirnima – izjavio je Laporta za Mundo Deportivo.

Naravno, iz Realovog medijskog tabora odgovaraju u stilu ‘pravi se našao komentirati suđenje‘. Jer, Barcelona je duboko upletena u skandal ‘Negreira‘, odnosno u navodno plaćanje mita sucima, te smatraju da je upitno koliko je moralno da upravo Laporta komentira suce i suđenje...

Linker
30. travanj 2024 09:52